суботу, 14 жовтня 2017 р.

Черкаський інвестфорум: бізнес області хоче “прорватись”… на полички іноземних супермаркетів

Сьогодні в Черкасах відбулась велика бізнес-подія – у комплексі «Perlyna Resort» розпочався Черкаський міжнародний інвестиційний форум, де зібралась бізнес-еліта області. Гостей приймали очільник області Юрій Ткаченко та міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. Також одним із організаторів та провідним партнером інвестфоруму стала група компаній “UKRAVIT”.
Як зазначив голова Черкаської ОДА, цей захід має велике значення для розвитку Черкаського регіону тому, що саме тут зібрались ті люди, які діють в інтересах бізнесу і в області в цілому.
Панельних дискусій на форумі було чотири, а саме:
«Можливості з розвитку експорту. Експорт як шлях до інвестицій»;
«Точки зростання агроіндустрії»;
«Промоція інвестиційного потенціалу муніципалітетами»;
«Агенція регіонального розвитку – механізм партнерства бізнесу та влади для розвитку територій».
– Найкраща промоція області – це наші товари на поличках іноземних супермаркетів, – на початку форуму наголосив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – А найкращі лобісти її інтересів – це місцеві бізнесмени за кордоном. Черкащина – один із найбільших виробників сільськогосподарської продукції України. Це галузь, де надзвичайний потенціал – інвестиційний, інноваційний, експортний. А тому розвитку агроіндустрії ми присвятили окрему панель. Важливо вміти комунікувати з інвесторами, особливо потенційними, й надалі взаємодіяти задля розвитку. Про всі тонкощі цього процесу якраз ітиметься на форумі. Ну, і обов’язково будуть історії успіху від бізнесу – це важливий момент для інвесторів, які нині розглядають нашу область для своїх проектів.
Першою дискусійною темою, була можливість з розвитку експорту, оскільки експорт – це успішне і перспективне майбутнє та шлях до залучення нових інвестицій.
Серед спікерів – заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольськакерівник Export Promotion Office Мар’яна Каганякдиректор компанії “Сhemical Elements Ukraine” Ілля Леоненко та президент Української Бізнес Асоціації Володимир Чеповий.
Наталія Микольська наголосила на тому, що бізнес має користуватись можливостями, які йому надає держава, а не сторонитись і шукати “підводних каменів”. Бізнесмени повинні говорити про те, чого їм не вистачає і що їм потрібно для розвитку, але спочатку навчитись користуватись і використовувати інформацію, яка є на сайті Мінекономіки розвитку.
заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська
На останок, директор компанії “Chemical Elements Ukraine” Ілля Леоненко висловив думку, що українському бізнесу вистачає амбіцій, але потрібно проробити велику роботу по саморозвитку і заявляти про себе на іноземному ринку, оскільки наші вітчизняні товари нічим не гірші за іноземні, а в дечому навіть кращі.
На це заступник міністра економічного розвитку і торгівлі наголосила на тому, що всі українські промислові асоціації можуть і повинні звертатись до них з пропозиціями, щодо того, як зробити життя українських бізнесменів простішим і легшим.
Александра Полянська

Немає коментарів:

Дописати коментар