суботу, 21 жовтня 2017 р.

Друг Путіна Додон відсторонений від посади президента Молдови


Тимчасово виконувати обов'язки президента Додона буде або голова парламенту Андріан Канду, або прем'єр-міністр Павло Філіп, - повідомляє omg.md.

Згідно озвученим в п'ятницю з постановою Конституційного позика, відсторонення Додона з посади триватиме до моменту призначення новим міністром оборони Еуджен Стурзи і приведення його до присяги.

Рішення було прийнято Конституційним судом за запитом уряду, яке звинуватило президента в порушенні Конституції і провокуванні інституційної кризи і політичної нестабільності.

«Склалася ситуація, коли необхідно тимчасове виконання обов'язків президента не на якийсь період часу, а для певної мети. Це призначення міністра оборони. Республіка Молдова парламентська країна, а президент не може провокувати інституційні кризи і політичну нестабільність », - йдеться в запиті уряду, підписаному прем'єр-міністром Павлом Філіпом.

17 жовтня Конституційний суд ухвалив, що повторну відмову президента призначити міністра слід тлумачити, як нездатність виконання главою держави обов'язки і тягне за собою тимчасове відсторонення від посади.

Немає коментарів:

Дописати коментар