понеділок, 30 жовтня 2017 р.

У ГЛЕВАСІ РОЗСТРІЛЯЛИ АМІНУ ОКУЄВУ (ТРАНСЛЯЦІЯ "ПРЯМОГО"): ВЕРСІЇ, ПОДРОБИЦІ

Аміна Окуєва, Амина Окуева
30 жовтня у Глевасі (Київська область) на залізничному переїзді розстріляли  Аміну Окуєву. Її чоловік - Адам Осмаєв отримав поранення, але залишився живим  Про це повідомили джерела "Прямого".
22.15 Народний депутат від фракції "Народний фронт" Євген Дейдей заявив, що вбивство Аміни Окуєвої пов'язано з вбивством особистого друга екс-міністра внутрішніх справ Грузії Георгія Лорткіпанідзе Тимура Махаурі та замахом на народного депутата від "Радикальної партії" Ігоря Мосійчука. Подробиці за посиланням.
21.55 "Це трагедія. Це справжній герой чеченського народу. Я навіть перебуваючи в СІЗО, мав можливість бачити, як таких героїв, які борються за свободу, ненавидять в Росії, російська влада. Я співчуваю всьому чеченському народу, всьому народу України", - заявив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем ЧийгозДетальніше за посиланням.
21.40 Користувачі опублікували перші фотографії з місця, де ймовірно розстріляли автомобіль добровольця АТО Аміни Окуєвої.
"Вузька дорога між залізничним переїздом Глеваха та Малютянкою тимчасово закрита поліцією. Зі слів, обстріляли машину, одна жінка померла. Багато карет швидкої допомоги", - написав користувач мережі Facebook Володимир Медушівський. Подробиці за посиланням.
21.30 Вбивство військовослужбової та громадського діяча Аміни Окуєвої є або спробою відвести увагу від нещодавнього вибуху під телеканалом "Еспресо", або це цілеспрямоване вбивство за вказівкою лідера Чечні Амзана Кадирова. Про це заявив народний депутат від "Радикальної партії" Ігор Мосійчук в ефірі "Прямого"Подробиці за посиланням.
21.27 В Києві та Київській області оголошено план "Перехоплення". Подробиці за посиланням.
21.20 Дмитро ЛІНЬКО, народний депутат, фракція "Радикальна партія": "Я поки що не можу коментувати і не буду коментувати про будь-які версії. Я вже виїхав на місце і буду за п’ять хвилин на місці, де вже є слідчі. Але, за попередньою інформацією, Аміна Окуєва загинула, а Адам Осмаєв важко поранений".
Пізніше заявив нардеп від "Народного фронту", член колегії Міністерства внутрішніх справ Антон Герщаенко у своєму Facebook написав наступне: "Тільки що зупинилося серце патріота України Аміни Окуєвої. Її автомобіль був обстріляний з кущів на залізничному переїзді біля селища Глеваха Київської Області. В результаті отриманих поранень Аміна загинула. Адам Осмаєв отримав поранення, але буде жити. На місці працюють слідчо - оперативні групи поліції. Україна завжди буде пам'ятати і сумувати за своєю прекрасною і чистою дочкою".

Зазначимо, Аміна Окуєва - український лікар, громадський активіст та військовослужбовець чеченського походження. Учасниця подій Революції гідності та війни на сході України у складі батальйону "Київ-2".
Аміна народилася і виросла в Одесі. Іслам вона прийняла в першому заміжжі, а потім поміняла прізвище і ім'я з Наталі Никифорової на Аміну Мустафінову. Прізвище Окуєва отримала від другого чоловіка.
Після заміжжя Аміна Окуева виїжджала в Росію, але потім повернулася і вступила до Одеського медичного університету імені Мечникова, а закінчивши ВНЗ, працювала в 11 міській лікарні лікарем-інтерном.
У 2014 році Аміна Окуева стала волонтером - медпрацівником на Майдані, а в кінці 2014 року набула разом з чоловіком - Адамом Осмаєвим до лав батальйону "Київ-1", в складі якого воювало підрозділ з чеченців-добровольців "Батальйон імені Джохара Дудаєва".
На момент загибелі жінці було 34 роки.
Нагадаємо, що 1 червня в Києві відбувся замах на учасників бойових дій, які служили в рядах батальйону поліції "Київ-2", Адама Осмаєва і Аміну Окуєву.

Немає коментарів:

Дописати коментар