понеділок, 2 жовтня 2017 р.

ПОЛІТОЛОГ ПОБАЧИВ ПАРТІЮ, ЯКА «ЄДИНА НАМАГАЄТЬСЯ ЗАВАДИТИ ОЛІГАРХАМ»

кара
На думку Карасьова, «Свобода» принаймні спробувала змінити законодавство, яке б «ускладнило життя олігархам»
Ухвалення парламентом законопроектів про денонсацію конвенції з Кіпром про уникнення подвійного оподаткування та про повернення капіталів, запропонованих депутатами від партії «Свобода», дасть можливість припинити виведення капіталів з України. Про це в коментарі «Газета.ua» заявив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.
«Я не впевнений, що ці законопроекти у разі ухвалення дозволили б повернути до України більше сотні мільярдів доларів, як стверджують їхні автори. Але це дало б можливість припинити виведення грошей з країни», – стверджує політолог.
На думку Карасьова, «Свобода» принаймні спробувала змінити законодавство, яке б «ускладнило життя олігархам». Інші політичні сили навіть такої спроби не робили, хоча мали всі важелі для розв’язання проблеми.
За його словами, діючий в Україні політико-економічний лад перешкоджає розвитку країни.
«Чому ми спочатку вибираємо, а потім наполегливо скидаємо владу? Тому що будь-який політичний проект в олігархічній системі зав’язаний на користь своїх спонсорів. Якщо цей пристрій не зламати, суспільство і далі буде наступати на одні й ті ж граблі. У «Свободи», на відміну від інших нинішніх опозиціонерів, безумовно, є моральне право ставити питання про злом олігархічної моделі. Інше питання, чи знайдуть підтримку запропоновані депутатами-«свободівцями» законопроекти, спрямовані на обмеження впливу і можливостей олігархів. Хоча «Свободі» не звикати братися за виконання завдань, які спочатку здавалися нездійсненними. Досить згадати, як фанатично вони домагалися заборони Комуністичної партії. Адже теж здавалося – в нашій країні це неможливо», – констатував Карасьов.

Немає коментарів:

Дописати коментар