пʼятниця, 1 липня 2016 р.

Таємна вечеря


Вчора відбулася зустріч людей, які небайдужі до майбутнього України. Зустріч була названа "таємною вечерею" :) хоча за тиждень все таємне вже було явним.

Учасники ініціативної групи (на фото) створили список з людей, які, на їх погляд, хочуть взяти участь в докорінних змінах нашої країни. Але не тільки. Вони запросили тих, хто ІДЕОЛОГІЧНО, ПРОГРАМНО, візійного є їх однодумцем.

Тому було дуже весело, коли із залу звучали питання по ідеології, хоча самі запрошені і є носіями цієї самої ідеології. Тієї ж ідеології, носіями якої є і ініціатори. Ну це як якби в родині раптом за обідом чоловік у дружини після 10 років спільного життя запитав - а яка в тебе ідеологія? А вона у відповідь - а яка в тебе програма?

Скажіть, з якого питання ви не знаєте, що треба зробити в країні і які створити медицину, освіту, пенсійну систему, податкову систему, армію, самоврядування? І коли на питання про програму у відповідь давалися посилання на Маніфест Рембус, візію ГПНК, напрацювання Нестеровської групи люди розчаровувалися. Вони чекали чогось епохального, двухсотстранічного, не розуміючи, що писати ті документи, які вони хочуть бачити основними, доведеться їм самим. По-моєму, це дуже надихає завдання - написати ідеологію і програму для самого себе :) До такої роботи і були всі запрошені.

Іскорки неприязні носилися по залу. Напевно, у багатьох були претензії до когось з присутніх. Хтось не розумів, навіщо покликали саме цього? Адже він колись сказав ось це, а той ось це. Так ... саме цю негнучкість в собі і доведеться долати. Люди зібралися різні, але, в основному, учасники якихось робочих груп щодо реформування України.

Більшість присутніх були мені не знайомі. А ось учасників економічних реформ знаю в обличчя. І фінансовий сектор, і податковий, і пенсійна реформа - все були представлені. І блогери були знайомі.

Ну що ж. Загальне враження хороше. Оргструктура є - це ДемАльянс, ломи є - це і депутати і активісти і блогери, ідеологи реформ теж є. В добрий шлях!
                                                                 

Павел Себастьянович

Немає коментарів:

Дописати коментар