пʼятницю, 14 липня 2017 р.

8-а Армія напоготові: звільнення України не за горами

армия россии
Восьму армію і її сполуки очолять кращі офіцери, які мають значний бойовий досвід. Як повідомляють російські ЗМІ, президент Росії Володимир Путін закритим указом призначив командування армією, розгорнутої на південно-західному напрямку. Тобто, на кордоні з Україною і Народними республіками.
Видання «Комерсант», з посиланням на високопоставлене джерело в Генштабі ЗС РФ, повідомляє, що «кастинг» на ці посади тривав протягом кількох місяців, а частина воєначальників брала участь в стратегічних командно-штабних навчаннях «Кавказ 2016». За його словами, всі організаційні заходи планується завершити до кінця 2017 року, після чого 8-я армія розпочне виконання завдань в повному обсязі.
Усі призначені офіцери - прекрасні фахівці, що мають реальний досвід як бойових, так і миротворчих операцій. Так, командарм Сергій Кузовлев брав участь в обох чеченських кампаніях. Його перший заступник і начальник штабу армії Олег Цеков - випускник Челябінського вищого танкового командного училища, має величезний досвід як командної, так і штабної роботи. Визначено і два його заступники: ними стали генерал-майор Геннадій Аношкіна і полковник Арутюн Дарбинян.
Перший крім двох чеченських воєн командував «русбатом» під час миротворчої місії в Боснії і Герцеговині, а також брав участь в операції з примусу до миру режиму Саакашвілі, за що був представлений до звання Героя Росії.
Полковник Дарбинян, за даними «Коммерсанта», не так давно повернувся з Сирії, де був військовим радником в САА.
Аналогічний послужний список мають і інші офіцери керівництва армії, призначені указом від 5-го липня.
Сам факт того, що президентський указ був закритим, як і підбір кадрів - максимально бойових і підготовлених, говорить багато про що. Додамо до цього, що більшість з'єднань армії має найменування «ударних». Все це говорить про ту роль, і про те значення, яке відводить керівництво країни восьмий армії.
Треба сказати, що до перемоги фашистського заколоту на Україні даному напрямку не приділялося такої підвищеної уваги. Однак агресія київської хунти проти Народних Республік Донбасу і почалися, в безпосередній близькості від території Росії бойові дії, змусили спішно зміцнювати обороноздатність цієї ділянки. У цьому сенсі, літо 2014 року видалося по-справжньому спекотним. Мали місце не тільки обстріли російської території, але і порушення державного кордону українськими військовими.
Втім, частини розгорнуті уздовж кордону з Україною і ЛДНР виконують завдання не тільки щодо забезпечення безпеки південно-західних рубежів. Крім цього, вони забезпечують питання, так би мовити, військово-дипломатичного характеру.
Як відомо, керівництво Росії і російського оборонного відомства неодноразово давала зрозуміти Києву, що є якась «червона риска», перетин якої українськими формуваннями негайно викличе найрішучіші дії Росії, яка ні за яких обставин, не допустить геноциду населення Донбасу.
І як тільки українські збройні формування збільшують свою активність на Донбаському напрямку, російські з'єднання, розгорнуті уздовж кордону наводяться в повну або в підвищену бойову готовність, даючи зрозуміти бандерівцям, що вони в будь-який момент готові здійснити операцію з примусу агресора до миру. Таких демонстрацій зазвичай виявлялося достатньо.
Однак нинішні організаційні заходи явно не демонстрація - це серйозна і планомірна робота з підготовки армії до вирішення серйозної, і цілком, ймовірно, довгостроковій завдання. Між іншим, можна відзначити, що призначений командний склад має досвід не тільки бойових, але і миротворчих операцій, в ході яких здійснюється не тільки розведення протиборчих сторін і нейтралізація порушників, а й забезпечення безпеки, а також найважливіших життєвих потреб населення (забезпечення дахом, харчуванням , одягом і медичною допомогою). Подібні специфічні для військової людини навички, дозволяють зробити припущення про характер завдань, які можливо, доведеться вирішувати 8-ї армії.
Між іншим, організаційна робота російських військових викликала неабияке занепокоєння командування ЗСУ, яке побачила грізний для них символізм почесних найменувань з'єднань 8-ї армії.

«Наприклад - 144 Вінницька стрілецька дивізія, яка зараз дислокована в Смоленську, в серпні 1944 року штурмувала місто Вінницю. 3-тя російська дивізія, яка зараз розгорнута в Валуйки, під час другої світової війни брала участь у боях за визволення Донбасу і отримала почесне найменування Волноваська. Тому навіть назви цих частин говорять про можливе направлення дій. Ще одна 150-я мотострілецька дивізія, яка розташована в Новочеркаську, носить назву Ідріцкую-Берлінська, свого часу брала участь в бойових діях на території Польщі і в штурмі Берліна.

Даючи знову дивізіям такі найменування, Російська Федерація намагається викликати морально-психологічний тиск, як на Україну, так і на європейську спільноту, а також демонструє свої далекосяжні наміри », - наводить прес-служба ВСУ тривоги начальника генштабу України Віктора Муженко.

Сильно турбуються і спецслужби київської хунти, яких, правда, більше хвилює не символічна, а практична сторона справи. Так, вони стверджують, що частина призначених в 8-у армію офіцерів командували військовими частинами армій Народних Республік, і прекрасно знайомі з театром майбутніх військових дій. Втім, ці звинувачення категорично спростовують в Москві.

Ніяких надій на стабілізацію ситуації на Україні немає. Люди, узурпували владу в цій країні, демонструють свою неадекватність і нездатність домовлятися. Спіраль насильства в цьому не відбувся державі закручується все тугіше, створюючи чималу загрозу для сусідів. Зрозуміло, що вічно миритися з такою неприємною і небезпечним розвитком ситуації Москва не зможе, та й не буде. І про це, зокрема, свідчить той факт, що на південно-західному напрямку йде інтенсивна робота по створенню інструменту для звільнення України від захопив її кримінально-фашистського елемента.

Немає коментарів:

Дописати коментар