середу, 29 червня 2016 р.

"А чого ви чекали? Терпіть". Поліцаї «ДНР» відмовляються розслідувати вбивства і грабежі


Жителі окупованих територій масово звертаються в українську поліцію, оскільки так звана «поліція» терористичної організації «ДНР» відмовляється розслідувати тяжкі злочини.

«У" республіці без олігархів "злочинність зростає. Вбивства на тій території стали нормою життя. Громадяни, які перебувають в окупації, звертаються до органів поліції на підконтрольній території для розслідування злочинів, жертвами яких вони стали, проживаючи на окупованій території », - повідомив начальник ГУ НП в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

За останні шість місяців поліцією Донеччини зареєстровані 294 кримінальних правопорушень, вчинених на тимчасово окупованій території. Найбільша кількість правопорушень скоєно в Донецьку - 162, Горлівці - 37, Макіївці - 27, Єнакієве - 8 та Ясинуватої - 6.
  За видами злочинів:
14 фактів убивств, з яких 4 - загальнокримінальної спрямованості (Горлівка - 2, Донецьк і Макіївка - по 1) та 10 фактів викрадення громадян;

5 розбійних нападів (Донецьк - 3 і Горлівка - 2);

68 викрадень машин, найбільша кількість яких здійснені в Донецьку - 37, Горлівці - 7, Єнакієве, Харцизьк, Макіївці - по 2;

36 крадіжок майна громадян, найбільша кількість скоєно на території Донецька - 14 і Горлівки - 7;

13 фактів шахрайств.

«І це тільки цифри по звернулися. Неофіційно кількість скоєних злочинів на тій території в рази більше. Жителям на окупованій території в "органах влади молодої республіки" у відповідь на їх звернення про скоєння злочинів відповідь дається простий: "А чого ви чекали? Терпіть". Коли влада в руках у злочинців, то закону немає, він підміняється поняттями », - резюмував Аброськін.

Немає коментарів:

Дописати коментар