суботу, 18 червня 2016 р.

Про національний футбол. Постскриптум


Те, что в збірної України виграла маленька Північна Ірландія, розміром з Херсонська область, що не є аж таким дивом, як гра збірної Ісландії.

Насправді Федерація Футболу України и взагалі вся Україна может сміло брати приклад з маленької країни Ісландії, в якій мешкає всього 335 тис. людей - примерно як у одному спальному районі Києва и яка за десяток років. Зроби неймовірній ривок у розвитку національного футболу.

Отже, як країна, населення якої менше в прежде 100 разів за населення України змогла не только однією топ-футбольних націй Європи, но й повністю подолати проблему дитячого алкоголізму.

Трохи статистичних Даних. У середіні 90-х смертність в стране стала вдвічі перевіщуваті народжуваність.

После того, як країна почала вкладаті ресурси у футбол, в кінці 90-х, что відбулося.

Если в 1998 году 42% ісландців у віці 15-16 років вживатися алкоголь хоча б раз в місяць, то в 2012 году цею показних впавши до неймовірних 5%. У 1998 году відсоток 15-16-річніх підлітків, Які щодня курили був на Рівні 23%, то в 2012 - всього 3%. 17% 15-16 річніх підлітків. Які попробувалі наркотики за 15 років превратилась в 3%. Фантастика, правда?

 Что більш фантастично - в 2009 году країна, при чому нема за рахунок мігрантів, Вперше в історії святкувала народження 5000 малюка за календарний рік! Продаж алкоголю за 10 років скороти на третина. Витрати з бюджету на охорону здоров'я зменшено на третина - люлі перестали вжіваті алкоголь.

На сегодня Ісландія найбільш футбольна країна Європи - 12% мешканців заняті у футбольній индустрии!

Перш за все в кінці 90-х країна інвестувала у відкриття крім футбольних полів у кожній школі країни, побудував 8 тренувальних комплексів ( населення 335 тис.). Но что найбільше забезпечен теперішній успіх - країна особливо вимогливий поставити до тренерів. Молоді тренери отримували прівілеї, їх відправлялі стажуватісь до кращих європейськіх тренерів. Це дало результат.

Вдумайтеся, сегодня жоден тренер без наявності Ліцензії тренера типу UEFA B - не может тренуваті даже 7-річніх дітей! Хто не знає, ліцензія типу UEFA A дает можлівість тренуваті клуби типу Барселони чи Арсеналу.

Сьогодні місцевий чемпіонат з футболу, в якому грають 12 команд (як і в Україні з следующего року !!!), хоч и не є сильним, Адже практично всех випускників молодіжок (очень якісні кадри) викупляють  з Нідерландів чи Швеции, однак за рахунок притоку грошей від продажу молоді, клуби вже самі в змозі купляті гравців у топ-клубів Європи. І що головне, клуби є самоокупнімі !! Ніхто не вкладає мільярд євро, як Ахметов, просто країна вклалась у свое майбутнє и це принесло користь не только футболу, но й здоров'ю населення, Зменшення витрат на медицину, Збільшення народжуваності, чим чи не найбільше страждає зараз стара Європа.

Тож вместо того, щоб вкладаті гроші в бразильський легіонерів, Суркісу, Ахметову и Коломойського слід було вкластись 10 років тому у розвиток молодіжного футболу. І вже сьогодні в нас були б нові Шевченки, Ребров, Лужні, та що там Шевченки ... з нашими талантами в нас були б і Мессі з Роналду.

Ця стратегія могла б стати порятунку для України, порятунку для нашій власті, яка не ​​могла  розвиток країни стратегічнімі цілямі, а лиш миттєвим самозбагаченням.

 Це не про нашу Країну. Це про Україну з паралельної реальності ... Хоча, если ми будемо доносіті до влади подібні Ідеї, может рано, чи пізно там знайдеться фанатик, який таки проломити шлях у світле майбутнє не только футбольна но й загальнонаціональне?

                                                                    Олександр Аронець
                       

Немає коментарів:

Дописати коментар