понеділок, 20 червня 2016 р.

Трійця, або Не всі росіяни - ватники

 Київська Русь розриває Москву...
День Святої Трійці змушує задуматися, а чи відбудеться коли-небудь чудо зішестя Святого Духа на Росію? До слова, майже рівно рік тому в Росії був озвучений вирок у «справі в'язнів прапора» - трійця громадських активістів 11 березня 2014 року розмістила прапор ФРН на гаражі Управління ФСБ в Калінінграді. За словами трійці, цей акт символізувала протест проти анексії Криму та заохочення російською владою сепаратизму на Донбасі.
    Олег Саввін, Михайло Фельдман і Дмитро Фонарьов просто вивісили прапор іноземної держави. Що дуже важливо - без всяких закликів до чого-небудь. У підсумку, вони відсиділи більше року в СІЗО, а суд визнав їх винними. Саме ці хлопці, які не хочуть відчувати якусь причетність до дій Кремля через бездіяльність, вселяють надію про можливе «одужання» Росії в майбутньому.
    Трійця, або Не всі росіяни - ватники - цілковитий абсурд. Так, в матеріалах справи зазначено, нібито після того, як прапор був вивішений, один з трійці вигукнув фразу "Зіг Хайль, Гітлер". І це при тому, що подібна фраза є сумішшю двох різних нацистських вітань "хайль Гітлер" ( "слава Гітлеру") і "зіг хайль" ( "перемоги слава"). І це при тому, що один з активістів єврейського походження. І це при тому, що експонувався прапор ФРН, який використовувався з 1950 року, після смерті Гітлера. Загалом, висновки про достовірність звинувачень робіть самі.
    І хоча Росія побачила якусь уявну смітинку в діях цієї трійці, сама не побачила колоди в оці своєму - саме під російськими прапорами пройшла окупація українського Криму і Донбасу.

Активісти з цієї трійці - одні з небагатьох в Росії, які борються і висловлюють свою думку, незважаючи на всю небезпеку. Місцеві «кізяки» і колишні бойовики вже погрожували розстріляти хлопців, але ідейних борців за краще майбутнє для Росії неможливо зупинити. «Здрастуйте, Олексій. Сьогодні я написав заяву на місцевих калінінградських посібників бойовиків т.зв. «ЛНР». Наскільки мені відомо, таке в Росії мало хто робив », - написав мені в особистому повідомленні днями один з трійці активістів.

Дай Бог, ми ще побачимо нашого агресивного російського сусіда в іншій іпостасі - демократичним, вільним, правовим.  Для цього Росія зобов'язана щиро покаятися в своїх злочинах - взятися за голову, позбутися від злого духа в особі демонічної і біснуватою диктаторської системи, а потім сісти на коліна і молитися про прощення своїх смертних гріхів, від неправового «віджимання» Криму до підтримки кривавої війни на Донбасі.
                                                                

Немає коментарів:

Дописати коментар