неділю, 19 червня 2016 р.

МОК може повністю усунути збірну Росії від Олімпіади в Ріо

                                      
На саміті Міжнародного олімпійського комітету (МОК) спортивні чиновники можуть повністю дискваліфікувати російську збірну від участі в Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро. Про це повідомляє Spiegel з посиланням на джерела.

Як повідомили виданню учасники саміту, МОК розгляне варіанти, як повної дискваліфікації Олімпійського комітету Росії, так і виключення представників окремих видів спорту.

Остаточне рішення про порядку денному саміту буде приймати глава МОК Томас Бах.

Саміт Міжнародного олімпійського комітету відбудеться 21 червня в Лозанні.

Напередодні МОК підтримав рішення Всесвітньої федерації легкої атлетики (IAAF) про діскваліфіціі російських легкоатлетів. «МОК підтримує і схвалює тверду позицію IAAF в боротьбі з допінгом. Ця позиція відповідає займаній МОК позицією нульової терпимості щодо допінгу », - заявили в організації.

Нагадаємо, 17 червня рада IAAF на засіданні у Відні одноголосно прийняв рішення залишити в силі дискваліфікацію російських легкоатлетів. Проте, спортсменам, які були не причетні до допінгового скандалу, дозволили брати участь в міжнародних змаганнях.

У листопаді незалежна комісія Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) опублікувала підсумки розслідування діяльності Всеросійської федерації легкої атлетики, московської антидопінгової лабораторії, РУСАДА, Міністерства спорту Росії і звинуватила країну в порушенні антидопінгових правил. Після цього російських спортсменів відсторонили від міжнародних змагань.

Немає коментарів:

Дописати коментар