вівторок, 28 червня 2016 р.

Стало відомо, про що брехали захвеченні в полон бойовики «ДНР»


Захоплені в полон під Широкино бойовики вели розвідувальну діяльність за українськими військовими на підконтрольній Україні території.

Про це в ефірі «112 Україна» повідомив радник голови СБУ Юрій тандем. Він зазначив, що на даний момент вони знаходяться під контролем СБУ.

В ході затримання спочатку не застосовувалася сила, а було запропоновано скласти зброю.

«Двоє, а не троє відмовилися це робити, і наша розвідка в рамках чинного законодавства надавала захисне опір, тобто ми не нападали перші. Були знищені 3 людини та 8 були затримані », - сказав тандем.

Він зазначив, що бойовики розповіли співробітникам СБУ заготовлену легенду, при обробці якої з'ясувалося, що вона не відповідає дійсності.

«Зараз з ними ведеться певна робота. Це представники «ДНР», це молоді хлопці, які дійсно знаходилися там зі зброєю в руках, в тому числі і з сучасним російським зброєю. Ті відомості, які вони дали, оброблялися, і зараз ми бачимо, що вони не говорили правду. Дещо робиться нами, щоб з'ясувати. Ця легенда відпрацьована нами, і вона не підтверджується. Була інформація, що нібито вони призивалися цієї весни, але не всі є правдою, ми будемо ними займатися », - розповіли в СБУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про трьох знищених в районі Широкино бойовиків. За інформацією волонтерів та активістів, в полон бойовиків брала разведгруппа 8-го батальйону Української добровольчої армії під командуванням комбата з позивним «Червень», за підтримки бійців 54-го розвідувального батальйону Збройних сил України.

Немає коментарів:

Дописати коментар