вівторок, 4 липня 2017 р.

Чиновнику ОДА, який “вкрав” 5 млн. грн. на квартирах АТОвцям, світить 5 років тюрми

Колишньому посадовцю Черкаської обладміністрації, який керував процесом закупівлі квартир АТОвцям, оголошено підозру. Про це йдеться на офіційному сайті ГУ НП в Черкаській області.
Результати експертиз підтвердили, що вказані квартири були придбані за завищеними цінами.
Як відомо, в січні 2016 року було відкрито кримінальне провадження за фактом розтрати державних коштів в особливо великих розмірах посадовими особами Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Черкаської обласної державної адміністрації.
Вчора, слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Черкаській області, за матеріалами Управління захисту економіки в Черкаській області та процесуальним керівництвом прокуратури області повідомлено про підозру екс-директору одного з Департаментів  Черкаської обласної державної адміністрації у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частині 2 статті 367(Службова недбалість) Кримінального кодексу України. В результаті протиправних дій вказаної службової особи державним інтересам завдано матеріальної шкоди в розмірі 3 878 248 грн.
Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.
Нагадаємо, департамент з питань цивільного захисту та оборонної роботи Черкаської ОДА у вересні-грудні 2015 року купив 20 квартир , 16 з яких у будинку за адресою: м. Черкаси, вул. Байди Вишневецького, 97. Ціни, за якими була здійснена оборудка, виявилися на 30 – 40% вищими, ніж на комерційних сайтах за житло у тому ж будинку. Факт зловживання викрив депутат Черкаської міськради Ярослав Нищик. Директор департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА Олександр Криворучко, який розпоряджався бюджетними коштами для закупівлі житла сім’ям атовців, публічно заявив, що займатись цим “бізнесом” його змусили розпорядженням керівництва, адже в його посадові обов’язки купівля житла не входить. Нищик звернувся в прокуратуру, а та порушила за фактом кримінальне провадження. Було виявлено, що службові особи Департаментуз питань цивільного захисту та оборонної роботи Черкаської обласної державної адміністрації за попередньою змовою із представниками ТОВ «Кварц-2000» заволоділи коштами у сумі 4,56 млн грн., йдеться в ухвалі Придніпровського районного суду м. Черкаси від 4 лютого. Депутат Верховної Ради Віктор Вовк звертався до Генпрокуратури, і йому надійшла відповідь, що проводиться експертиза щодо ціни купленого житла. 3 червня депутати Черкаської обласної ради не підтримали депутатський запит “радикала” Вадима Гайовича до правоохоронних органів, який мав на меті прояснити ситуацію із розслідуванням, адже на всі запити правоохоронні органи відмахуються відписками. Рішення заблокували провладні фракції “БПП – Солідарність” і ВО “Черкащани”.

Немає коментарів:

Дописати коментар