четвер, 6 липня 2017 р.

Що посієш, те й збереш

Народний депутат Владислав Голуб продовжує вражати невтомністю на тлі кволих черкаських мажоритарників. Після тріумфу на річницю перепоховання Шевченка на Тарасовій горі (тоді, нагадаємо, Голуб ошелешив присутніх словосполученням «культурна спадщина ЮНЕСКО»), молодий політик відвідав дитячий табір «Дахнівська Січ», яким опікується депутат Черкаської міськради Микола Мирза. 
Що посієш, те й збереш

Компанію нардепу склала знімальна група телекомпанії «Вікка», завдяки якій виборці дізналися, як перспективний політик займався «мотузковою гімнастикою, грав у футбол і …сіяв разом з дітьми пшеницю». 



Здавалося б, роль для талановитої людини нескладна. Привези подарунки. Посміхайся дітям. Бігай, як хлопчисько – і будеш великий молодець. Уявити Володимира Зубика, що гойдається на мотузці, чи Геннадія Бобова, який, видряпавши м`яч у суперника, стрімголов мчиться забивати гол – проблематично. 

Проте за звичкою навіть нескладне завдання Владислав Голуб вирішує не за стандартами. 

Спочатку нардеп, готуючись подолати мотузкову переправу, сказав, що це для нього – «перший досвід такої депутатської діяльності». Ну міг би сказати, враховуючи вік аудиторії: «Чуваки, 5 разів впаду, але я її «зроблю»! Однак статус не дозволяє. Тому, парламентарію, пам`ятай: навіть, хитаючись з боку в бік на мотузці, не забувай, що ти –при виконанні…
Що посієш, те й збереш

А потім нардеп на зораному на території табору полі сіяв з дітьми пшеницю. 

Навіть у безнадійно «асфальтової» людини, яка ніколи на бачила коров`яче вим`я та не крутила хвости поросятам, мала б закрастися думка – щось тут не те…

Засівати пшеницю в липні – це те ж саме, що кататися на ковзанах по Дніпру. Або ліпити снігову бабу в Дахнівському очереті. 

Однак справжнього ерудита поруч з нардепом не знайшлося (присутній секретар Черкаської міськради Радуцький – не рахується). Сказали сіяти – треба сіяти. Хто його знає – може пшеницю в липні засівають лише справжні патріоти?

Наостанок, підбиваючи підсумок своїм розвагам на «Дахнівській Січі», Голуб двічі назвав її «парком», в якому «виховується національно-патріотичне виховання». 

Якщо б подібне викинув Леонід Ілліч Брежнєв, то «ворожі голоси» одразу б почали кепкувати: генеральний секретар побував у дитячому таборі, не приходячи до тями. Ми ж скажемо просто: перспективний молодий політик - в процесі пошуку власного образу. Шукати, схоже, ще довго… 
Що посієш, те й збереш

Кіндрат Булавін

Немає коментарів:

Дописати коментар