неділю, 2 липня 2017 р.

Путін спробує захопити нову територію України, - військовий експерт

                                    
Вже наступного, 2018 року, російські військові можуть почати захоплення всієї території Луганської області, щоб контролювати газові вузли регіону.


Про це повідомляє "Інформаційний спротив".

Жодна ініціатива Росії з транспортування палива, зокрема й газопровід "Турецький потік", неможлива без інфраструктури українських регіонів. Наприклад, важливим для енергетики РФ є газовий вузол поблизу міста Новопсков Луганської області, що знаходиться лише за 30 кілометрів від кордону з Росією. 

Так, бойовики з окупованих територій ще взимку 2015 року захопили "Донбастрансгаз", що керувало тамтешніми магістральними газопроводами. Нині "Газпром" контролює всі місцеві газові хаби, окрім ділянки на півночі Луганщини.

Координатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук заявив, що "стратегічним завданням для Росії є отримання контролю над всією інфраструктурою Луганської області". 
Як відомо, раніше Тимчук зазначав, що зміна формату АТО має відповідати "Мінську".
"Нам потрібно вийти на якийсь формат, який відповідатиме "Мінську". Перехід до формату, коли президент зможе використовувати ЗСУ для відновлення суверенітету України над окупованими територіями, на нашу думку, лише зміцнює ту частину Мінських угод, яка стосується безпеки. Нам потрібно відповісти на запитання: як ми плануємо звільнити окуповані території? АТО для цього не підходить. Отже, нам потрібно дати президенту підстави для застосування ЗСУ, щоб це відповідало "Мінську" і статусу окупованих територій. На це і спрямований зазначений законопроект", – наголосив нардеп.
За його словами, уведення воєнного стану ніяк не позначиться на використанні Збройних сил.
"Після ухвалення цього законопроекту планування воєнних операцій проводитимуть не під дахом СБУ, а Генштабу. До того ж до виконання завдань у зоні бойових дій можна буде залучати інші збройні формування і спеціальні розвідувальні служби. Саме собою введення військового положення нічого не змінює в плані застосування ЗСУ. Воєнний стан – це правовий режим, який полегшує роботу військовому командуванню. Тобто введення комендантської години, заборона масових заходів тощо. Уведення воєнного стану не обов'язково має бути по всій країні – воно може торкнутися окремих регіонів або районів", – заявив Тимчук.

Немає коментарів:

Дописати коментар