понеділок, 10 липня 2017 р.

"На кіл!" У мережі ажіотаж навколо затримання російського полковника в Україні

При перетині кордону з Придністров'ям, контррозвідники України затримали Валерія Гратова - полковника російської армії, який раніше очолював службу безпеки Придністров'я і з 2014 року воював проти українських військ на Донбасі.

Про це у своєму Facebook повідомив волонтер Юрій Мисягін.

"Це дуже славний екземпляр. Одним словом:" жир ". Рідко такі трапляються, зазвичай вони або вже мертві або поки ще живі, але перебувають на території Росії і" Л / ДНР ". Інформації він дуже багато носить в собі. Напевно ще засвітився і в Криму. Особистий друг покійних "Мотороли", "Гіві", "Мозгового" і поки ще живого Захарченко ", - пояснив Мисягін.
   
Під час контролю другої лінії у старшого зміни прикордонних нарядів виникли сумніви щодо мети поїздки даного громадянина (він надав телеграму з ПМР про важкий стан здоров'я його матері і плутався з даними свого паспорта, розповів спікер Госпогран служби Олег Слободян.

"Для детального опитування підозрілого громадянина в пункт пропуску прибули офіцери оперативних підрозділів Держприкордонслужби.

Чоловікові запропонували показати вміст кишень і багажу. Трохи опираючись останній дістав з кишень мобільний телефон, на якому знаходилися фото з сепаратистських мітингів, гроші, автобусні квитки ", - написав він у своєму Facebook.|

В результаті детального огляду речей в куртці був виявлений внутрішній потайну кишеню, з якого було вилучено аркуш паперу з установчими даними і телефонами перших осіб ПМР і РФ, орден "Червона зірка", смартфон, флеш-носії інформації (на них виявлені фотографії затриманого з терористами "ДНР" "Моторола", "Гіві", Олександром Захарченко; відео обстрілів української території; агітаційні матеріали "ДНР" і "ЛНР"; фото з місць бойових дій з Дебальцевого, донецького аеропорту, Горлівки, Сніжного, Іловайська; документи службової докумен ації з його підписом; методичні матеріали з проведення розвідувально-диверсійних заходів.

Гратова російські спецслужби планували зробити "заступником міністра держбезпеки Придністров'я". Затриманого прикордонники передали співробітникам СБУ.




Немає коментарів:

Дописати коментар