понеділок, 10 липня 2017 р.

Контррозвідка СБУ віртуозно провела спецоперацію і затримала друга Мотороли, Гіві та Захарченка

Українська розвідка затримала інструктора донбаських бойовиків, полковника ВДВ Валерія Гратова, якого в ФСБ хотіли призначити заступником "міністра держбезпеки Придністров'я", повідомив військовий кореспондент Андрій Цаплієнко.
 Цаплиенко: Контрразведчики давно знали, что под именем "Валерий Войтенко" скрывается некий "Саныч"   Контррозвідники давно знали, що під ім'ям "Валерій Войтенко" ховається якийсь "Санич"

Українська контррозвідка провела спецоперацію, затримавши кадрового російського військового, полковника ПДВ Валерія Гратова, який із підробленим українським паспортом прямував до невизнаного Придністров'я, щоб за ініціативою ФСБ обійняти там керівну посаду. Про це повідомив у своєму Facebook військовий журналіст Андрій Цаплієнко.
"Контррозвідка СБУ віртуозно провела спецоперацію і затримала друга Мотороли, Гіві та Захарченка (покійні терористи Арсен Павлов та Михайло Толстих, а також ватажок бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко. – "ГОРДОН"). Він думав, що все минеться гладенько. Він уже робив цей трюк кілька разів. У кишені паспорт на ім'я Валерія Войтенка. Непримітного пенсіонера, скромного ветерана праці. Паспорт український. Добротно зроблений майстром своєї справи", – написав журналіст.
Він розповів, що після переходу кордону із Придністров'ям пенсіонер Войтенко мав стати "справжнім російським полковником" Гратовим, який раніше очолював особисту охорону президента невизнаного Придністров'я і є чинним інструктором донбаських бойовиків і близьким другом Гіві та Мотороли.
"Контррозвідники давно знали, що під ім'ям "Валерій Войтенко" ховається якийсь "Санич". Відомий у Москві як полковник ПДВ Валерій Гратов. Українська контррозвідка отримала дані про намір ФСБ Російської Федерації призначити заступником "міністра держбезпеки Придністров'я" свою людину. Головна умова – вона має бути кадровим російським військовим із досвідом бойових дій. На Донбасі. На боці бойовиків", – підкреслив він.
За словами Цаплієнка, російський офіцер-десантник Гратов сім років охороняв лідера Придністров'я Ігоря Смирнова, після чого перебрався до Москви. Із 2014-го Грат допомагає терористам на Донбасі.
"Він був одним із тих, кого послали сюди розпалювати цю війну. Спочатку – коктейлями Молотова. Потім – чимось важчим і потужнішим. Улітку 15-го Гратова знімали на блокпості, перед яким був установлений плакат: "Укропи, ласкаво просимо до пекла!" Але ж золоті слова, правдиві. За блокпостом справді починалося пекло, облаштовувати яке і відправити сюди з Москви полковника "Санича", – розповів журналіст.
Він додав, що Гратов був під Іловайськом під час прямого російського вторгнення на територію України.
"У його портфоліо каскад фотографій зі знаменитими донбаськими "м'ясниками". Живими і мертвими. Гратов із Моторолою. Гратов із Гіві. Гратов із Мозговим... Із Безлером... Захарченком... До речі, під час гулянок покійний Моторола, бувало, хвалився своїм фото із Гратовим. В одній руці "бухло", у другій – глянцевий "Санич", – додав Цаплієнко.
Вот еще один в коллекцию.
Контрразведка СБУ виртуозно провела спецоперацию и задержала друга «Моторолы», «Гиви» и Захарченко.
Он думал, что все пройдет гладко. Он уже проделывал это трюк несколько раз. В кармане паспорт на имя Валерия Войтенко. Неприметного пенсионера, скромного ветерана труда. Паспорт украинский. Добротно сделанный мастером своего дела. Нужно было только дрожащей рукой просунуть корочку с проклятым тризубом в окошко. Застенчиво улыбаться и неловко шутить с...
Придністров'я оголосило про суверенітет від Молдови 1990 року, проте світова спільнота незалежності регіону не визнала. Автономії вимагала частина жителів цього регіону. У середині 90-х до Придністров'я офіційно ввели контингент російських миротворчих сил.
Після початку російської агресії у Криму й на Донбасі Україна 21 травня 2015 року денонсувала п'ять договорів із РФ, що забезпечували функціонування російського військового контингенту у Придністров'ї.
На кордоні із Придністров'ям Україна вирила рів завширшки 3,5 метри й завглибшки від двох до трьох метрів для блокування руху важкої військової техніки й переміщення контрабандних вантажів. Національна гвардія в січні 2015 року почала патрулювання кордону та чергування на блокпостах поблизу пунктів пропуску.

Немає коментарів:

Дописати коментар