середу, 5 липня 2017 р.

Зірка відомого американського серіалу хоче побувати в Умані

Маім Бялік, актриса-зірка американського серіалу “Теорія великого вибуху” та вчений-нейробіолог, поділилася в американських ЗМІ своїми враженнями від нещодавніх відвідин України, – пише “ТаблоID”.
“Я небагато знала про Україну, бо моя родина втекла з України, – розповіла Маім Бялік, 3/4 єврейської родини якої походить із території нашої держави. – Ми ходили цими вулицями. Ми були громадянами. Ми робили свій внесок. Ми їли українські страви та говорили українською (і ідишем теж, звісно), і ми старалися бути частиною населення. Такі міста, як Львів та Умань, породили найкращих рабинів та мислителів нашого народу”.
Тікати з України предкам Маім довелося внаслідок погромів та нацистської окупації.
За її словами, відвідини України були для неї чимсь «дивним і прекрасним». Дух України здався їй неймовірною сумішшю “старого світу” та сучасності.
“Чоловіки напрочуд чемні та шанобливі по відношенню до жінок, без вдавання з себе мачо. В Києві є скромність та відчуття “маленького містечка”, хоча це велике місто. Офіціанти прямолінійні та трохи командують, але це дуже мило… Київ геть не претензійний і не примхуватий; це добре обжите місто і, безперечно, урбаністичне, – вважає Маім. – Обабіч кожної вулиці в центрі міста висаджені дерева, є парки та статуї повсюди, і так багато відтінків червоного і зеленого, і жовтого, і блакитного на будинках, що височіють над скромними та розумними мешканцями, людьми, котрі досі оговтуються від тягаря та утисків комунізму – людей, які мають страшенну гордість, віру та любов до того, чого бажаємо ми всі: стабільності, щастя та успіху”.
Погляд на повернення до України у Маім – у тому числі й науковий. На її думку, побувавши на батьківщині предків, вона “привезла з собою” своїх дідусів і бабусь, адже вона сама «створена з їхніх ДНК”.
За словами пані Бялік, наступний її візит до України буде довшим. Зокрема, хоче побувати у Львові, Одесі та Умані.

Немає коментарів:

Дописати коментар