середу, 22 лютого 2017 р.

У Дахнівському лісі провели військово-патріотичний вишкіл

Цими вихідними міські організації УНСО Черкас та Умані провели спільний вишкіл бійців на спортивній базі пожежного інституту ім. Героїв Чорнобиля, що розташована за мікрорайоном Дахнівка. Навчання були нечисельними, адже готували в них інструкторів, які надалі мають передавати знання іншим членам організації, передає кореспондент УНН-Центр.
“Це військово-патріотичний підстаршинський вишкіл, тобто він спрямований на те, щоб підготувати інструкторів, які потім готуватимуть юнаків до військової служби. Люди, які проходять цей триденний вишкіл – це потенційні інструктори і керівники. На випадок, якщо в державі знову спалахнуть якісь непередбачувані обставини, на жаль, може знову повторитися те, з чим ми зіткнулися на початку цієї війни: були добровольці і патріоти, але не було кому навчати, не було кому організувати. Тому треба в кращих традиціях військової справи працювати на упередження – цим ми якраз і займаємось”, - розповів керівник Черкаської міської організації УНСО Олександр Карабін.
01293ef85df33c1b18a6682ee007189ae3ac96d7
Він нагадав, що УНСО — це громадська організація, що виникла в серпні 1991 року саме як військово-патріотична організація, хоча її члени займаються і громадською діяльністю. Члени УНСО від самого початку конфлікту на Сході стали на захист України, зараз вони є основою 131 окремого розвідувального батальйону і проходять службу в інших підрозділах ЗСУ.
“На щастя, у державі відбуваються позитивні зміни, заохочується патріотизм серед молоді, ми відмовилися від гасел про мирну державу, якій непотрібна армія. Ми маємо тепер і підтримку обласної адміністрації, зокрема, першого заступника голови Віталія Коваля, а завдяки дружнім стосункам з керівництвом інституту пожежної безпеки маємо можливість тренуватися на цій базі. На жаль, лише три дні. У нас накопичено багато знань і досвіду, який хотілося б розповсюджувати і передавати, але за три дні все показати неможливо”, - додав Олександр Карабін.
Зміст вишколу полягав у стройовій підготовці, тактичній (наступ, відступ, флангові зміщення, робота дозорного порядку). Бійці ходили в навчальний розвідувальний вихід, проводились навчання по зброї – юнаки знайомились з пістолетами, автоматами, гранатометами. Були заняття зі снайперської і антиснайперської роботи, дії в засідці, основи саперної справи та рукопашного бою, навіть була нічна тривога.
“Наші бійці мусять звикати до будь-яких ситуацій, зокрема, і до нічних тривог, раптової стрілянини. Як сказав наш провідник Бобрович: “Піт заощаджує кров”. Тому всі бойові елементи треба максимально вивчити тут, бо це рятує життя надалі. Можна героїчно віддати життя за Україну. Але дуже шкода крові кращих синів України. Хочеться не допустити нових Крут. Навчити якнайкраще, щоб більша частина бійців вижила”, - пояснив суть навчань Олександр Карабін.
По закінченні вишколу бійці отримали з рук своїх учителів шеврони, що свідчать про певний рівень їхньої підготовки.

Немає коментарів:

Дописати коментар