суботу, 25 лютого 2017 р.

Звернення Конгресу щодо затримання в аеропорту м.Мюнхена (ФРН) командира роти батальйону «Київська Русь» Юрія Старова

                                                         
Генеральному прокуророві України
Луценкові Ю.
Голові Служби безпеки України
Грицакові  В.
Міністрові закордонних справ України
Клімкіну П.
Міністрові внутрішніх справ України
Авакову А.
Копії: Президентові України 
Порошенкові П.
Прем’єр-міністру України
Гройсманові В.
Голові Верховної Ради України
Парубію А.
Народним депутатам України
Заява-звернення Конгресу Українських Націоналістів щодо затримання німецькою поліцією в міжнародному аеропорту м.Мюнхен (ФРН) добровольця, командира роти 11-го батальйону територіальної оборони «Київська Русь» Юрія Старова за поданням Національного бюро Інтерполу в Україні, базованого на запиті правоохоронних органів окупованого Росією Криму.
19 лютого 2017 року в транзитній зоні міжнародного аеропорту м. Мюнхен (ФРН)  співробітники німецької поліції затримали та доставили в суд  добровольця, командира роти 11-го батальйону територіальної оборони «Київська Русь» Юрія Старова,  який летів до США на тестування нових парашутних систем. Останній своїм рішенням арештував українського добровольця. Згодом з’ясувалося, що підставою для затримання Ю.Старова було подання Національного бюро Інтерполу в Україні, яке базувалось на запиті правоохоронних органів окупованого Криму. Через півдоби німецька сторона без рішення суду, без жодних пояснень та вибачень звільнила Юрія Старова.
Зобов’язані Вас поінформувати, що Юрій Старов:
  • кадровий офіцер Збройних Сил України у запасі (спецназ ВМС України, капітан ІІІ рангу).
  • До окупації Росією Криму – керівник державного підприємства МО України, яке налагодило випуск парашутів для Збройних Сил України.
  • Керівник, який відмовився виконувати злочинний наказ зрадника, міністра оборони України часів президенства В. Януковича П.Лєбєдева щодо знищення унікального військового підприємства.
  • Український офіцер, який залишився вірний присязі, відкинувши пропозицію Російських спецслужб щодо співпраці та  продовження випуску парашутної техніки, але вже для потреб армії агресора.
  • Після повернення на материкову частину України разом з Олександром Гуменюком ( полковник ЗСУ, загинув під Слов’янськом у 2014 році) створював 11-й батальйон територіальної оборони «Київська Русь».
  • Після звільнення у запас самовіддано трудився над налагодженням виробництва найсучасніших парашутно-десантних систем для потреб ЗС України.
ВРАХОУЮЧИ ВИКЛАДЕНЕ В И М А Г А Є М О  В І Д:
  1. Генерального прокурора України та Голови Служби безпеки України вжити заходів щодо порушення,  повного, всебічного та об’єктивного розслідування кримінального провадження проти посадових осіб Національного бюро Інтерполу в Україні, винних у виконанні та реалізації запитів окупаційних правоохоронних органів анексованого Росією Криму – діяннях, які мають ознаки державної зради та які призвели до затримання німецькою поліцією українського добровольця Юрія Старова.
  2. Міністра закордонних справ України призначити та провести службове розслідування через відсутність жодної реакції на затримання Юрія Старова консульською службою в ФРН, іншими посадовими особами МЗС України, притягнути винних до відповідальності та вжити усіх належних заходів задля безпеки українських громадян за кордоном, унеможливлення приниження їхньої честі та гідності.
  3. Міністра внутрішніх справ організувати та здійснити перевірку на предмет наявності серед подань Національного бюро Інтерполу в Україні в міжнародний розшук посадових осіб та інших громадян України, щодо яких порушено кримінальні справи слідчим комітетом Російської Федерації за захист незалежності та суверенітету України.
Про вжиті заходи та їхні результати просимо повідомити Президента України, Конгрес Українських Націоналістів та українську громадськість.

Слава Україні!
Героям Слава!

Голова Конгресу Українських Націоналістів
Степан Брацюнь

Немає коментарів:

Дописати коментар