вівторок, 21 лютого 2017 р.

Міністр пообіцяв вирішити питання черкаського симфонічного оркестру, – Гайович

Заступник голови Черкаської обласної ради Вадим Гайович повідомив в коментарі“Дзвону”, що в грудні мав зустріч з міністром культури Євгеном Нищуком, адже на Черкащині є багато невирішених питань, що потребують безпосереднього сприяння Міністерства.
– В цьому році відзначатимемо 25-річний ювілей симфонічного оркестру, 60-річчя народного хору. Ці творчі колективи знані не тільки на Черкащині, а й в усій країні та закордоном. Метр українського хорового мистецтва, Герой України, Академік Анатолій Тимофійович Авдієвський розпочинав свій творчий шлях у нашому народному хорі. А малий симфонічний оркестр під керівництвом заслуженого діяча мистецтв Олександра Дяченка збирав зали гастролюючи у Франції, Латвії, Італії…
Саме тому, усі депутати обласної ради перейнялися тим, як найкраще відзначити ювілеї наших видатних музичних колективів. І було вирішено депутатським корпусом спільно з головою ОДА Юрієм Ткаченком, що до ювілею камерного, а тепер вже симфонічного оркестру, що найкращим подарунком від влади буде збільшення заробітної плати музикантам. Ми передбачили у бюджеті на цей рік кошти на грошові надбавки для творчого колективу  у разі присвоєння йому статусу “академічний”, як це передбачено законодавством. Проте, є певні правові перепони у присвоєнні цього статусу через постанову Кабміну.
Власне тому я і звернувся до міністра культури Євгена Нищука, аби він посприяв у присвоєнні заслуженого статусу нашому оркестру, а відповідно це нам дасть змогу віддячити трохи більшою зарплатою нашим музикантам. Приємно, що міністр пообіцяв знайти змогу вирішити це питання на найвищому рівні.
Тому ще з більшим ентузіазмом готуємося до відзначення ювілеїв хору та оркестру, готуємо подання від обласної ради для присвоєння статусу “академіний” для оркестру. Планується великий ювілейний концерт Черкаського народного хору в Києві, зокрема за участі нашого флагмана  – Національного заслуженого академічного українського народного хору ім.Верьовки.
Ігор Сичов

Немає коментарів:

Дописати коментар