понеділок, 27 лютого 2017 р.

У Черкасах навесні відбудеться книжковий фестиваль

Це мистецьке дійство, на яке так довго чекала Черкащина. Це книжкова подія, яка збере сучасних кращих майстрів, видавців, письменників, акторів, краєзнавців. Це свято, де автори презентуватимуть свої книги, поети декламуватимуть вірші, видавництва та книгарні пропонуватимуть нові книги, бібліотекарі влаштують виставки, культурні діячі проводитимуть круглі столи на різну тематику, майстри відкриють арт-зони.  Це Всеукраїнський книжковий ярмарок-фестиваль. Подібний захід у Черкасах відбудеться вперше. Ініціаторами фестивалю стала Молодіжна громадська організація «Книжковий маестро». До організації події такого масштабу активісти «Книжкового маестро» йшли тернистим і довгим шляхом, організовуючи зустрічі з сучасними українськими письменниками й всебічно популяризуючи читання сучукрліту серед черкащан.
Фестиваль триватиме впродовж трьох днів – 7-9 квітня. Як знаменують організатори, літературний фестиваль буде проведено у цікавому та неординарному тематичному форматі: круглі столи, конкурси, флешмоби, книжкові квести, арт-майстерні та зустрічі з популярними культурними діячами України.  Кожен день – нова зупинка, сповнена насиченими пригодами.
Мета проекту полягає в розвитку літературно процесу в області, активізації роботи видавництв та видавничих організацій міста та області, стимулювання торговельної галузі краю, популяризація українським авторів та читання загалом, залучення молоді до культурних подій в Черкаській області, стимулюванні людей думати про особистий розвиток тощо.
Для черкащан розгорнеться своєрідна літературна країна. Діятимуть  декілька локацій: літературна сцена, майданчик майстер-класів, дитячий простір, платформа громадських ініціатив тощо.
В програму літфесту включено:
1. презентації книг українських авторів, зустрічі з аудиторією в Черкасах та районних центрах;
2. «круглі столи» та дискусії, де обговорюватимуть актуальні питання та проблеми в літературному процесі в Україні загалом та Черкаській області зокрема;
3. лекції з актуальних питань культури в цілому та книжкової справи зокрема;
4. майстер-класи для різної цільової аудиторії;
5. поетичні батли, участь в яких візьмуть черкаські поети;
6. фестивалю передує конкурс читців «ЧЕчитка», за допомогою якого буде визначено найкращу із запропонованих для читання книг та її автора, якого буде запрошено на фестиваль та нагороджено.
Загалом, організатори чекають близько 30-ти представників українських видавництв, 20-ти культурних діячів області та України, представників Черкаської спілки письменників, Спілки краєзнавців, літературних гуртків «Пегасик», імені Василя Симоненка та інших.

Немає коментарів:

Дописати коментар