пʼятницю, 24 лютого 2017 р.

Прокуратура передала до суду справу двох поліцейських, що катували черкасця


Слідчим відділом прокуратури Черкаської області повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) , ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України, 2 працівникам поліції за фактом нанесення групою осіб тяжких тілесних ушкоджень місцевому жителю та перевищення влади або службових повноважень, що супроводжувалися насильством, застосуванням спеціальних засобів, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями, повідомляє прес-служба відомства.
Так, досудовим розслідуванням установлено, що в липні 2016 року двоє працівників поліції у місті Черкаси під час незаконного фізичного затримання місцевого жителя, застосувавши до нього спеціальний засіб – кайданки,  нанесли останньому тяжкі тілесні ушкодження з метою отримати інформацію про місце перебування осіб, які можливо причетні до вчинення крадіжок у кримінальному провадженні, що розслідувалося слідчим органом поліції.
На цей час у кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії, спрямовані на повне, всебічне та неупереджене з’ясування всіх обставин події, обрання підозрюваним запобіжних заходів, відсторонення їх від посад та завершення досудового розслідування в найкоротший строк.
Довідково: підозрюваним загрожує покарання за ч. 2 ст. 121 КК України у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років, за ч. 2 ст. 365 КК України – позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.  

Немає коментарів:

Дописати коментар