четвер, 23 лютого 2017 р.

«Глину копаємо самі», - у Черкасах відкрили студію гончарства

Три електричні гончарні круги та піч для роботи з керамікою з’явились у новій студії гончарства в Черкасах. Саму ж студію сьогодні відкрили в приміщенні центру дитячої та юнацької творчості.
Як повідомила на відкритті студії заступник директора департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради Марина Бакланова, вартість нового обладнання складає 150 тисяч гривень. Кошти виділила черкаська міськрада.
Необхідна для гончарства електрична піч
Необхідна для гончарства електрична піч

Пані Бакланова також зазначила, що перед тим, як відкрити студію гончарства, департамент поцікавився думкою дітей та їх батьків. Ті ж зазначали, що у місті не вистачає саме такої студії.
За словами директора центру дитячої та юнацької творчості Світлани Ільченко, займатись у школі гончарства можуть діти віком від трьох років, і навіть дорослі.
- На старому гончарному кругу дітки маленького віку просто не можуть працювати, а старші довго не витримують, бо це фізично важко. З новими електричними кругами завдання у діток полегшиться. Займатиметься з ними наша майстриня Галина Тимошенко. Тепер діти зможуть вчитись і готуватись до конкурсів саме в Черкасах, а не виїжджаючи в інше місто, - наголосила пані Ільченко.
За її словами, вихованці центру уже встигли зробити пробні вироби. У подальшому планують робити цілі виставки дитячих робіт. Глину для роботи використовують черкаську.
- Глину копаємо самі. Поки що нам не потрібна вона у великих масштабах, - зазначила Світлана Ільченко.
Був присутній на відкритті студії гончарства і директор департаменту освіти та гуманітарної політики Ігор Волошин. Він навіть спробував попрацювати з глиною.

Варто відзначити, що відкрити студію гончарства у Черкасах запланували ще три роки тому. Закупити необхідне обладнання змогли, коли черкаські депутати прийняли відповідне рішення.

Немає коментарів:

Дописати коментар