четвер, 30 березня 2017 р.

Черкаси можуть зрости на 40%. Потрібне вольове рішення влади!

                            chgtyu
До Черкас треба приєднувати Геронимівку, Червону Слободу, Хутори, Руську Поляну, Сокирно, Свидівок і навіть Благодатне (колишню Чапаєвку). Так вважає заступник голови фракції Партії вільних демократів у Черкаській міській раді Олександр Згіблов.
На його переконання, Черкаси нині є «затиснутими» між Дніпром, аеропортом, сільськогосподарськими полями.
— Місту треба розвиватися. Щоб не говорили, але жителі Руської Поляни, Червоної Слободи, Хуторів уже давно черкасці. Вони тут працюють, скуповуються, отримують медичні і освітні послуги, користуються громадським транспортом. Місто має розширюватися за рахунок навколишніх сіл. Менші мають приєднатися до більшого, щоб самим вирости, — зазначив Олександр Згіблов.
До Черкас варто приєднати Хутори, Червону Слободу, Руську Поляну, Геронимівку, Сокирно, свідівок і навіть Благодатне.
— Від цього приєднання місцеві громади сіл тільки виграють. Візьмемо наприклад, тарифи на водопостачання для Геронимівки, Хуторів і Червоної Слободи. Воду подає «Черкаський водоканал». Але там тарифи на 30-40% вищі, ніж в Черкасах. Ті ж самі тарифи на проїзд у громадському транспорті. У Черкасах – 4 грн, а з Геронимівки в Черкаси – 12 грн! Хіба це нормально? – говорить Олександр Згіблов.
Громади «приєднаних» сіл виграють і в медичному обслуговуванні, і в наданні освітніх послуг, і в розвитку інфраструктури, ремонті доріг, тротуарів, облаштуванні освітлення. Зросте вартість нерухомості, покращиться інфраструктура.
Міфами і неправдою назвав Олександр Згіблов інформацію, що мовляв при приєднанні школи в селах закриють.
— Нічого подібного не станеться. Школи як були, так і будуть. Садки, як функціонували, так і працюватимуть. Ще один міф, який розповсюджують «місцеві князькі», що прийдуть черкаські і заберуть землю! Земля в цих селах давно поділена між цими ж «князьками», — зазначив депутат.
На його думку, не варто тягнути із приєднанням. Вже зараз треба розпочинати вести діалог із громадами сіл Хутори, Благодатне, Червона Слобода, Руська Поляна, Сокирно, Свидівок та Геронимівка.

Немає коментарів:

Дописати коментар