суботу, 25 березня 2017 р.

У Черкасах розповіли про нові зміни в порядку надання субсидій

У Черкасах розповіли про нові зміни в порядку надання субсидій

Заступник директора департаменту – начальник управління соціального захисту населення Придніпровського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Катерина Бінусова звертає увагу на те, що новi нормативи, які набудуть чинності з 1 травня 2017, вплинуть на розмiр субсидiй.
Про це інформує прес-служба Черкаської міськради.
З 1 травня уряд знизить соцiальний норматив споживання газу, тепла та електроенергiї для нарахування розмiру субсидiй. Якщо сьогоднi субсидiя на iндивiдуальне опалення призначається з нормативу 5,5 кубометра газу на квадратний метр опалювальної площi на мiсяць в опалювальний перiод, то з травня буде лише 5 кубiв.
Переглянуто також у бiк зменшення соцiальний норматив використання теплової енергiї для централiзованого опалення абонентами, будинки яких обладнанi лiчильниками, - з 0,0548 Гкал до 0,0431 Гкал на 1 кв. м опалювальної площi на мiсяць. Крiм того, для споживачiв багатоповерхових будинкiв (три поверхи й бiльше) збiльшено коригувальнi коефiцiєнти, якi також впливають на розмiр субсидiї. Нагадаю, що коригувальнi коефiцiєнти встановлюються окремо для кожного регiону країни й залежать вiд того, у якому будинку споживач проживає.
Для iндивiдуальних будинкiв, якi опалюються електроенергiєю, норматив буде знижено з 65 кВт/год. до 51 кВт/год. на метр опалювальної площi на мiсяць в опалювальний перiод.
Розмiр обов'язково платежу для людей збiльшиться в середньому на 10%, бо на меншу кiлькiсть житлово-комунальних послуг надаватиметься субсидiя. Тобто розмiр субсидiй зменшиться на тi ж 10%. Наприклад, якщо родина мешкає в будинку площею 80 квадратних метрiв i цього опалювального сезону субсидiя покривала 440 кубометрiв газу, то восени – лише 400 кубометрiв, тому розмiр субсидiї на газ у грошах зменшиться на 274 гривнi.
Якщо домогосподарство не зможе вкластися в новi нормативи, то за спожитий понад мiру газ вона сплачуватиме повну вартiсть. Те саме i з центральним опаленням. Люди отримуватимуть меншу кiлькiсть гiгакалорiй, на яку нараховуватиметься субсидія.
Кабінет Мiністрів робить це на вимогу МВФ. Фонд дає кредити, бачить, що на субсидiї витрачається дуже багато коштiв iз державного бюджету. Зменшення нормативiв -- один iз шляхiв зниження навантаження на державний бюджет. МВФ вважає, що громадяни можуть бiльше сплачувати самостійно.

Немає коментарів:

Дописати коментар