четвер, 30 березня 2017 р.

Військові побилися зі священиками в Ужгороді

У четвер, 30 березня, у міській раді Ужгорода між священнослужителями УПЦ МП та військовослужбовцями виникла бійка.
                      Через землю на Закарпатті між священиками та військовими спалахнула сутичка
За інформацією видання, сутичка спалахнула після того, коли мер Ужгорода Богдан Андріїв зняв з розгляду сесії суперечливий проект рішення про поділ земельної ділянки між Українською Автокефальною Православною Церквою та УПЦ МП.
Після зняття з розгляду проекту, священики московського патріархату попрямували до президії ради з вигуками: "Ми не підемо звідси, поки ви не проголосуєте за це рішення!". Священики заблокували трибуну, де на той час вже стояли військові.
Між сторонами виникла перепалка, що переросла в масову сутичку та бійку між одним з військовослужбовців та священиками. Учасників конфлікту вгамували правоохоронці.
Як зазначає видання, військові звинувачують священнослужителів у тому, що ті відібрали земельну ділянку в жителів міста. Саме тому вони прийшли на сьогоднішню сесію міської ради, яка повинна була розглядати спірне питання.
Відтак, мер оголосив перерву на півгодини і покинув сесійну залу. Проте перерва затягнулася на кілька годин. Деякий час у президії стояли священнослужителі, співаючи церковні пісні.

Немає коментарів:

Дописати коментар