понеділок, 27 березня 2017 р.

СБУ заарештувало пропагандиста “Новоросії”, що став відомим байками про “бандерівську Черкащину”

Сепаратист вигаданої «морської піхоти» вигаданої «армії» вигаданої «держави» під назвою «ДНР» Владислав Чубур – персона цілком реальна, днями він арештований співробітниками СБУ під час спроби здійснити візит до Києва, де швидше за все, збирався знімати відео про фейкове «кієвскоє подпольє», пише “Козацький край”. На версію про таку мету візиту наштовхує біографія Чубура – типового дрібного шахрая і брехуна…
Коли він явився до бойовиків фейкової «ДНР» – розказував їм жалісливу історію про те, що у Софіївці Золотоніського району Черкащини, де він «перекантовувся» певний час після Революції Гідності на посаді заступника сільського голови, його ніби-то побили за те, що він… розмовляв російською мовою. На Черкащині з такої ідіотської байки тільки посміялися б – а в «ДНР» зійшло за справжню монету…
Так само з оповідками було, коли він жив на Черкащині – то розказував, що він з Києва, то – що з Переяслава. А на Донбасі він раптом взагалі відчув себе «зіркою телеефіру» – розповідав страшилки про Майдан і життя у «хунтівській» Україні, позував на камери і від того виглядав страшенно задоволеним.
Втім, позування перед телекамерами зіграло з ним злий жарт – він став «знаменитим» на Черкащині і в Києві – знайомі, які з ним перетиналися, викладали інтерв’ю бойовика на сайтах і в соцмережах, незмінно супроводжуючи це коментарями – коли вже, мовляв, дадуть хлопцеві можливість вдосталь наговоритися із слідчим українських спецслужб, із суддею  українського суду – а потім із співкамерниками в українській тюрмі?
У січні 2017 року досить детальну інформацію про Владислава Чубура опублікував сайт «Миротворець», який опікується пошуком зрадників України. У публікації, зокрема, зазначалося (цитуємо мовою оригіналу): «Чубур Владислав Боевик НВФ. Позывной: Ямщик, т.н. «морская пехота ДНР». Украинофоб. Провокатор. Разгоняет по соцсетям фейки российской пропаганды.Дата рождения: 09.10.1972. Место рождения: Житомирская обл.,г. Радомишль».
«Миротворець» дав і скани окремих українофобних постів Чубура у соцмережах та адреси усіх його акаунтів – один у «Фейсбуці», по два – на російських «Одноклассниках» і «Вконтакте».
Очевидно, колишній власник комп’ютерного клубу Чубур свою появу на «Миротворці» відслідкував зразу, бо його акаунти на «Фейсбуці» і «Вконтакте» різко щезли, а сам він тоді ж, у січні 2017 року раптом з’явився… у Москві. Цього разу з жалісливою історією про те, як його нібито контузило у геройському бою проти «укрофашистів» під Комінтерновим.
«Контужений морський піхотинець ДНР» хотів на російське телебачення – готовий був розказувати значно масштабніші побрехеньки, аніж у сюжеті з його «портфоліо» – про «бандерівське» золотоніське село, де ніжні вуха селян настільки не переносять мову Пушкіна і Достоєвського, що за неї начебто готові бити.
Потенційні московські роботодавці оцінили рвіння «понаєхавшего» – бо місцевих московських пропагандистів вже й самих верне від брехні про «распятих мальчіков» і решти ахінеї про Донбас. А тут – такий персонаж, готовий гнати замість них у телеефір брехню у стилі «кращих» сюжетів «Лайф-ньюз» зразка 2014 року!..
Спочатку росіяни використовували його просто як «надьожний істочнік» для пропагандистських телепрограм. У телевізійному ток-шоу «Место встречи» – наприкінці лютого, Чубур, який вже більше місяця числився «контуженим вєтєраном», виступав перед камерами у ролі «дєйствующєго ополчєнца», причому навідник-оператор БМП з так званого «9-го полка морской пєхоти ДНР» говорив мінімум як головнокомандувач всього сепаратистського “війська”: «Армия ДНР будет вынуждена освободить всю Донецкую область, если Киев не прекратит постоянные обстрелы региона», – заявив він.
Втім, у перші дні березня Чубур вже «вішав лапшу на вуха» російських глядачів як нібито «бивший участнік Майдана» – розказував про «англоязычных инструкторов из НАТО, обучавших на Майдане в Киеве и в Одессе бросать бутылки с зажигательной смесью».
Що характерно – ні замовників цих телешоу, ні їхніх глядачів навіть не хвилювало, як у першому випадку рядовий навідник старенької радянської БМП може бути експертом по можливостях і планах усіх проросійських найманців на Донбасі, а у другому випадку – навіщо для того, щоб готувати «коктейлі Молотова» за рецептами часів Другої світової війни запрошувать спеціалістів НАТО, та ще й англомовних?..
Проте найбільшим «шедевром» Владислава Чубура стала програма «Специальный репортаж» на телеканалі «Звєзда», у якій він фігурував вже як «журналіст Новоросії», програма зовсім свіжа – на сайті “Звєзди” її виставлено 23 березня 2017 року, вже після арешту Чубура.
У цій програмі Чубур вже не стримував себе у фантазіях і їх масштабах – позиціонував себе вже як знавець планів президента Порошенка і міжнародних заговорів: «Была информация, что еще в 2014 году Байден помог получить Порошенко паспорт гражданина Швейцарии как страховку на случай неудачи Майдана, вдруг Майдан закончится неудачно, и ему нужно будет бежать из страны».«Звєзда» цитує і слова Чубура з його відеоролика у соцмережах:«По линии министерства иностранных дел через Климкина семьей Порошенко в Швейцарии запрошено политическое убежище».
«После выхода ролика Порошенко ушел в серьезный запой, и вот все эти детали указывают на то, что это было одним из серьезных вариантов», – цитує далі «серйозного експерта» Чубура «серйозний телеканал» Росії, який називається «Звєзда».
При цьому «Звєзда» згадує як «експерта» ще одного персонажа, чия дача на Кединій Горі була зовсім поруч з Софіївкою на Золотоніщині, де Чубур (досі не відомо, з чиєї «подачі»!) трохи покерував був у сільській раді:
«В начале марта бывший депутат Рады Владимир Олейник со ссылкой на собственные источники в СБУ и на таможне сообщил о том, что украинский президент намерен бежать в Испанию и даже отправил туда два самолета с деньгами и художественными ценностями».
Схоже, хлопці, які зрадили Україну, не домовилися, як брехати в унісон – ні в деталях, ні глобально – хоча б про Швейцарію чи Іспанію. Хоча зрештою це демонструє, що «рівень» побрехеньок Чубура таки зріс: хай плутається в назвах, але ж уже в Іспаніях-Швейцаріях, а не в Переяславах-Радомишлях…
На першому ж допиті у контррозвідці СБУ арештований під час спроби перетину російсько-українського кордону  на Чернігівщині  – у «тихому» місці, а не там, де йдуть бої, Чубур заявив, що усвідомлює, як багато він нагадив Україні, знає, що йому «світить» за це чималий тюремний термін і готовий здавати всіх і вся, аби лише потрапити у партію по взаємообміну полоненими. Просить про це має Аллаха, бо в “ДНР” він встиг ще й змінити віру – з православної на іслам…

Немає коментарів:

Дописати коментар