четвер, 30 березня 2017 р.

Головний освітянин Черкас закликав вчителів розмовляти виключно державною мовою

Директор департаменту освіти та гуманітарної політики Ігор Волошин нагадав педагогам міста про вимогу послуговуватися рідною мовою на робочому місці. Розмовляти українською якщо не потреба, то вимога, вважає він. Про це він написав на своій сторінці у соціальній мережі Фейсбук.
– Днями знову почув історію про те, як у колективі одного з ДНЗ міста говорять російською мовою, – зауважив Ігор Волошин. – Батьки незадоволені, бо діти там переходять або на російську, або на суржик. Тому хочу звернутися до всіх колективів із проханням пам’ятати про те, що працівники галузі освіти мають обов’язково використовувати державну мову під час виконання своїх посадових обов’язків.
Нагадаємо, ще торік у жовтні Міністерство освіти і науки України направило у області листа з вимогою дотримуватися мовного законодавства України і викладати та спілкуватися у навчальних закладах українською мовою.
“У робочий час у навчальних закладах з навчанням українською мовою науково-педагогічними, педагогічними працівниками та іншим персоналом використовується  українська мова, а у навчальних закладах з навчанням мовами національних меншин поряд з українською мовою – також мова, якою здійснюється навчально-виховний процес у цьому закладі», – йдеться у роз’ясненні відомства.
Крім того, освітні заклади повинні забезпечувати підвищення рівня володіння державною мовою своїх працівників, а також активно залучати школярів до навчально-виховних і культурно-просвітницьких заходів, у рамках яких популяризувати українську мову.

Немає коментарів:

Дописати коментар