суботу, 25 березня 2017 р.

США ДАЛИ ДОБРО: У РОСІЇ будуть віднімати КАЛІНІНГРАД


Слову Макфола про право Німеччини «анексувати Калінінград зараз» знаменують початок кампанії по «європеїзації» російського ексклава.
оскал гієни
«Кенігсберг був німецьким містом протягом багатьох століть. Чи означає це, що Німеччина має право анексувати Калінінград зараз? »Повідомляє http://sminewss.com/
Екс-посол США в Росії Майкл Макфол 20 березня 2016 року.
Якщо чесно, то щось подібне і саме через океан я очікував почути найближчим часом. Тому що занадто стрімко після Кримської весни розвиваються, здавалося б, розрізнені події навколо Калінінграда.
Векторів впливу на російський ексклав власне два. Грубо кажучи - фізичний і духовний.Сообщает http://russia-videos.ru ..
По-перше, протягом короткого часу НАТО обклав Калінінградську область зброєю і технікою по периметру. Потім в цьому квадраті пройшли найбільші після розпаду СРСР військово-повітряні навчання Альянсу (до 90 літаків одномоментно знаходилося в повітрі). Зараз США приступають до будівництва в Польщі постійної військової бази. Це в 250 км від кордону з Калінінградською областю.
По-друге, в Калінінграді активізувалася п'ята колона з ключовим посилом - «Калінінград - це Кенігсберг». І якщо ще років десять тому спостерігався просто хаотично-емоційний плач по Кенігсбергу, то сьогодні видно чітко структурована, згуртована система «понімателей Кенігсберга». Пов'язати воєдино діяльність німецької «м'якої сили», корисних ідіотів з Калінінграда і американський вплив не вдавалося до вчорашнього твіти Макфола. Тепер же стає ясно, хто є бенефіціарієм умостолкновеній калининградцев.
Якщо хто вважає, що заява Макфола до слова прийшлося, то той, мабуть, вірить, що Кенігсберг розбомбила Червона армія, а не королівські ВПС Великобританії. Треба розуміти, що людина, яка працювала спочатку спецпомощніком президента США з питань національної безпеки, а потім послом США в Росії, чудово віддає звіт, що порівняння Криму з Калінінградом буде масово цитироваться УСІМА російськими та українськими медіа, викликаючи бурю комментажа.
Тобто на виході ми маємо чистої води інформаційну провокацію, мета якої, як за лекалом, збігається з не так давно реалізованим українським сценарієм. На мій погляд, макфоловскім твітів Захід заявив про готовність «попрацювати» з громадською думкою жителів Калінінградської області, а заодно дізнатися реакцію Москви (охарактеризувавши Калінінград, як спірну територію в Росії, екс-дипломат мимохідь кинув кістку і Києву, мовляв, бачите, ми про вас ще не забули).
І макфоловскій твіт досяг мети. Московські ЗМІ за вихідні дні відбомбилися новиною про «анексію Калінінграда», але кола пішли по воді саме в регіоні. Почитаємо коментарі в калінінградських інтернет-ЗМІ і соцмережах. Висловлюючись блогерської термінологією, там до цих пір йде «срач». Калінінградців сперечаються, ображаючи один одного, «правильно дипломат відповів» або неправильно. У коментарях незмінно спливає кримська паралель. Емоційне зашкалювання у вигляді обурення, презирства, сарказму, - це саме те, чого домагається колишній (колишній чи?) Спеціальний помічник президента США з нацбезпеки. Точно так же було на перших порах на Україні.
І тепер стає зрозумілим, що «кёнігсбергізація» для Заходу це всього лише змінна, більш «фігурна», насадка до універсального інструменту, який спрацював на більшій частині України: «Україна це Європа». Навіщо ж міняти надійний інструмент? «Калінінград - дас іст Ойропа». Формула, на думку заокеанських «слюсарів», повинна спрацювати.
У підсумку, що ми бачимо сьогодні в Калінінграді. Регіональні еліти проштовхують ідею безвізового відвідування європейцями Калінінградській області (ніби мало 72-годинного безвізового режиму, який діє без малого десять років), щиро вважаючи, що це подружить Росію з ЄС. Так само, до речі, було на Україні, коли Київ скасував візи громадянам ЄС, щоб європейці європеїзували України.
Ми бачимо, як п'ята колона міцніє і наглеет на очах. Вже стало правилом хорошого тону, що на культурних заходах назви міст і місцевостей в Калінінградській області іменуються на німецький лад - Земландскій півострів (в російській топоніміці - Калінінградський півострів), Ромінтенская пуща (за радянських часів - Краснолісся), острів Ломза (Жовтневий острів), де будується стадіон до ЧС-2018.
Продукти харчування, вироблені в Калінінграді, увібрали в себе всю вузлову топоніміку Східної Пруссії. Наприклад, коньяк «Інстербург» (місто Черняховськ), пиво «Нойхаузен» (місто Гурьевск) і Königsberg (вже й не в російській транскрипції), хліб «Бальга» (на честь німецької фортеці) і «Кайзерівський».
Пробіжимося за назвами свіжих виставок в калінінградських музеях: «Архітектор власного самотності» (до 240-річчя від дня народження Гофмана), «Місто чистого розуму» (виставка графіки Кенігсберга XVII-XX ст.), Пересувна виставка «Старе місто», майстер- клас «Кулінарні Різдвяні традиції Кенігсберга», дискусія «Навіщо потрібна ідентичність?».
У Калінінграді є суспільство по збереженню німець

Немає коментарів:

Дописати коментар