понеділок, 27 березня 2017 р.

ГІДНИЙ ЧИ ЄВГЕН Тельнов - доброволець Нацгвардії, встановивши рекорд ЗНИЩЕННЯ російської бронетехніки В ОДНОМУ БОЮ ЗА ЧАС ПРОВЕДЕННЯ ВІЙНИ, ЗВАННЯ ГЕРОЙ УКРАЇНИ (ПОСМЕРТНО)?

усач усач
Указом президента України від 26 березня 2017 року звання Герой України (посмертно) удостоєний доброволець батальйону Нацгвардії "Донбас" Євген Тельнов - який 29 серпня 2014 го встановив рекорд результативності гранатометників в одному бою в ході російсько-української війни. Під час прориву українських військ під Іловайськ 29 серпня 2014 року 52-річний Тельнов особисто знищив два новітніх російських танка Т-72Б3, двох уцілілих членів екіпажів зі складу 6-ї танкової бригади ЗС РФ його напарник Олександр Федорченко взяв в полон, а потім Тельнов спільно з Анатолієм Горбенко знищив також дві російські БМД-2. Фото і відео підбитим техніки і полонених "донбасівці" зафісіровалі, а потім зуміли з боєм вирватися з кільця оточення. Євген загинув смертю хоробрих в бою в Широкино 15 лютого 2015 го, коли пішов під вогонь противника, щоб врятувати що потрапили в засідку бійців його взводу.
Подвиг Євгенія Тельнова гідний найвищих нагород і найвищих оцінок - це за будь-якими мірками видатне досягнення для одного бійця, причому документально підтверджене. Для розуміння - Тельнов не був якимось то спецназовцем, професійним військовим. Строкову службу він проходив у внутрішніх військах, в Києві, і його військові досягнення стали результатом не тільки базової підготовки, але перш за все високої мотивації захисника України.
1 жовтня 2016 року Євген Тельнов був удостоєний громадської нагороди "Народний герой України".
У рідному Кропивницького в честь Тельнова перейменували проспект "Правди".
Командування Національної гвардії в 2016-му році заснувало конкурс гранатометників НГУ імені Євгена Тельнова, і представило його до звання Герой України.
Сьогоднішнє рішення президента - це абсолютно заслужена нагорода для нашого найдостойнішого співвітчизника і громадянина, Воїна з великої літери, пам'ять про якого повинна стати надбанням кожного українця.
Запам'ятаємо його таким, як на цьому фото - воно зроблено відразу після бою з російської бронетезнікой 29 серпня під Іловайськ ...

Немає коментарів:

Дописати коментар