середу, 29 березня 2017 р.

В експозиції черкаського музею є “золоте весло” і “золота майка”

У Черкаському обласному краєзнавчому музеї діє виставка «Олімпійське сузір’я України», експозиція якої розповідає про досягнення видатних черкаських спортсменів, учасників і переможців Міжнародних змагань, Олімпійських та Паралімпійських Ігор. Експозицію виставки створено за сприяння Відділення Національного Олімпійського комітету України в Черкаській області.
Тут проходять різноманітні музейні заходи для учнів шкіл, студентів, молоді за участі відомих спортсменів. 24 березня в експозиції виставки «Олімпійське сузір’я України» відбувся Олімпійський урок за участі переможця XVIII Літніх Олімпійських Ігор 1964 року у м. Токіо Андрія Івановича Хіміча та Голови відділення НОК України в Черкаській області Aндрія Більди для учнів Черкаської гімназії №17.
Олімпійський чемпіон передав музею унікальні речі: «золоте весло» та «золоту майку», з якими він здобув перемогу 53 роки тому. Як зазначила Тетяна Кайдалова, заступник директора з науково-просвітницької та виставкової роботи музею, ці реліквії стануть окрасою експозиції виставки.
___________________________________________________________

Немає коментарів:

Дописати коментар