понеділок, 26 вересня 2016 р.

Альфред Кох: «У Путіна зараз стільки ж влади, скільки було у Гітлера після підпалу Рейхстагу»

                                            
Колишній російський політик Альфред Кох, який займав при президентові Борисі Єльцині пост заступника голови уряду РФ, вважає, що нині Росія рухається до диктатури. Про це він заявив в інтерв'ю Борису Райтшустер, опублікованому в німецькому Bild.

«Росія зараз поступово проходить усі стадії розвитку класичної диктатури, - упевнений Кох. - Зараз Путін за допомогою безпрецедентно брудною і нечесної передвиборної боротьби придбав повністю контрольовану Держдуму, здатну при цьому і змінювати Конституцію, і скасовувати вето президента ». За словами колишнього віце-прем'єра, тепер «Дума може призначити Путіна царем, навіть якщо той театрально буде відмовлятися».

«Я думаю, що зараз у нього (Путіна) така ж повнота влади, як у Гітлера після підпалу Рейхстагу. Відповідно слід чекати прийняття законів в дусі німецького закону про надзвичайні повноваження від 24 березня 1933 року. «Привід знайти легко», - каже Кох, нагадуючи про те, що для скасування губернаторських виборів у 2004 оду Путін «використовував як привід теракт в Беслані, хоча було очевидно, що одне ніяк не пов'язане з іншим».

В цілому, довіряти Путіну ні в сирійському, ні в українському питаннях не можна, вважає екс-політик: «Путін неодноразово говорив, що саме він розуміє під поняттям суверенітет. На його думку, це право виконувати свої зобов'язання до тих пір, поки вони обіцяють вигоду. То який сенс говорити з ним про якісь домовленості? »Як сказав Кох, якщо« Путін бачить у чомусь вигоду для себе, він зробить все без діалогів і договорів. Якщо ж для нього не буде ніякої вигоди, то немає ніякої різниці, скільки паперів він підпише (...) Якщо той чи інший документ не обіцяє йому вигоди, він може їм підтертися ».

«Згадайте про меморандум, в якому Росія гарантувала територіальну цілісність України в обмін на відмову від ядерної зброї. На цьому прикладу досить, щоб зрозуміти, що довіряти Путіну не можна. З ним можна говорити лише з позиції сили », - підкреслив Кох.

Санкції, накладені на Росію, на його думку, «необхідно зняти», але «тільки тоді, коли будуть виконані всі вимоги міжнародного права». «Це ніякий не діалог, а капітуляція, якщо санкції скасують за псевдомірное рішення по Донбасу, і боягузливо проігнорують те, що Кремль не має ні найменшого бажання вести переговори по анексувати Криму».

До того ж важливою умовою для зняття санкцій, додає Кох, є «скасування контрсанкцій Кремля - ​​заборон на імпорт продовольства з Заходу». «Але такий крок принесе Путіну чималі проблеми, оскільки великі російські концерни-монополісти, контрольовані людьми з путінського оточення, втратять величезні прибутки, які вони зараз отримують через відсутність на ринку дешевих конкурентоспроможних західних продуктів».

Немає коментарів:

Дописати коментар