неділю, 19 березня 2017 р.

100 днів Маска в Україні

Уявімо на хвилину, що до Києва прилетить Ілон Маск з метою побудувати десь під Полтавою величезну промислову батарею, яка вирішить проблеми енергопостачання в Україні. За 100 днів. І уявімо, що він вирішить не скористатися запрошенням прем'єр-міністра, а діяти самостійно.
Насамперед з'ясується, що земля, відведена під будівництво об'єкта - заднім числом переоформлена на іншу юридичну особу, яка при детальному розслідуванні виявиться афільованим з зятем губернатора області.
Після чого, реєстрація представництва триватиме покладені 60 днів і зажадає від власників копії паспортів та ідентифікаційних номерів директора, бухгалтера, а також виписки із судового реєстру США, в якій зареєстровано головне управління центрального офісу (3 нотаріально завірених екземпляри).
Серед іншого західні топ-менеджери Tesla, що очолили філія в Україні, будуть відправлені в вітчизняне лікувально-профілактичний заклад на процедуру здачі крові, з метою отримання довідки про те, що не хворі на хронічний алкоголізм, токсикоманію, наркоманією і інфекційними захворюваннями. У полтавському диспансері, в якому їм доведеться вистояти чергу разом з іншими, повідомлять, що прийняти їх не можуть, тому що у них немає з собою копій паспортів, переведених на українську мову і завірені нотаріусом. Крім аналізів на гепатит та інші інфекції, також потрібні будуть довідки про несудимість, дипломи, підтверджені міністерством освіти і почее. За цей час закінчиться дозволений термін перебування в країні (90 днів) і західний топ-менеджмент у повному складі повинен буде покинути країну.
Далі, вантаж обов'язково зустрінуть на митниці, тому що буде вимагатися експертиза УКРІНФОРМ в лабораторії, а це вплине на терміни митного оформлення, що в свою чергу створить правову колізію. У підсумку, митниками написано експертний висновок за митною вартістю вантажу, яка буде позначена як не відповідає реальної закупівельної ціни.
Пізніше, при наборі персоналу, з'ясується, що працювати на величезній промислової батареї, яку побудувала Tesla - ніхто не хоче: дива не сталося і зарплати платять відповідно до ринку, а компенсаційний пакет, що складається з медичної страховки, сімейного абонемента в спортклуб і талонів на 30% знижку при покупці автомобіля Tesla - нікого не цікавить, тому що працівники вважають за краще брати грошима, і бажано готівкою.
Ну а ті, хто почне працювати на об'єкті, традиційно почнуть тирити все, що можна відірвати і понести додому - від безкоштовних котлет в їдальні до туалетного паперу в високотехнологічних туалетах об'єкта. Всі навколишні ринки заповняться абонементами в спортклуб, фірмовими футболками, кепками, комбінезонами, рушниками, стільцями і інструментами з логотипом Tesla.
Коротше, перші 100 днів пролетять як сон. А потім - наступні 100 днів. Пройде два роки. Величезний енергетичний об'єкт Tesla буде оштрафований за несплату податків, а угода з оренди землі, на якій він побудований, буде визнана незаконною. При цьому, часи коли всі питання можна було вирішити через твіттер - безнадійно кануть в лету, і для вирішення проблем потрібно буде як все - бігати по замшілих відомствам, стояти в довгих чергах і платити "за прискорення вирішення питань".
За цей час Маск злітає на Марс і повернеться на Землю. А величезна промислова батарея в полтавській області так і буде стояти і іржавіти, в очікуванні "реструктуризації", після чого буде анонсована угода з перепродажу об'єкта з метою використання його в якості резервуара для ПММ.

Немає коментарів:

Дописати коментар