пʼятницю, 10 березня 2017 р.

Патріоти вшанували 203-річницю з дня народження Тараса Шевченка


Учасники урочистих зборів пройшли за маршрутом від пам’ятника Михайлу Грушевському до пам’ятника Тарасу Шевченку, де поклали квіти до постаменту.Урочисту  ходу супроводжував колектив барабанщиків.
Після покладання квітів відбулася спільна молитва за Україну під проводом Святійшого Патріарха Київського та Всієї Русі-України Філарета.
Акція продовжилась святковою частиною за участю Іво Бобула, Тараса Петриненко, гуртів «ТаRuta»,  «Сокіл» та хору  ВУТ «Просвіта» «Гомін».
На урочистих зборах виступили: голова партії Громадсько-політичний Рух “Справедливість” Валентин Наливайченко, голова ВУТ «Просвіта» Павло Мовчан, голова партії ПАТРІОТ Микола Голомша, заступник голови партії УНА-УНСО Ігор Мазур, голова партії УРП Сергій Джердж, громадсько-політичний діяч, Герой України  Дмитро Павличко, співголова ГО Всеукраїнський форум «Українська альтернатива» Георгій Філіпчук , журналіст,  громадський і культурний діяч  Олесь Доній та голова благодійного фонду «Допоможіть дітям України» Ніна Кравчук.
Голова партії ПАТРІОТ Микола Голомша у своєму виступі сказав наступне:
«Великий Тарас мріяв і щиро вірив у світлу прийдешність України. Вірив, що українці здобудуть громадянську свободу і заживуть в сім’ї «вольній, новій».
Ця віра справдилась. Але зажити в мирі і злагоді нашій вольній сім’ї наразі не судилося. Північний сусід, кровожерливий і лютий, знову простягає свої криваві лапи до української свободи та соборності. І знову в борні із споконвічним ворогом за волю і незалежність гинуть кращі сини і дочки нашої Батьківщини. Знову українці рвуть кайдани, якими московити намагаються уярмити нашу гідність і «вражою, злою кров’ю» окропляють свою волю.
Та не меншим ворогом, ніж путінський режим, нині є власні, українські запроданці, які задля своїх політичних інтересів і власного збагачення продають душу і честь.
Ми обрали нову Верховну Раду з надією на швидке прийняття вкрай необхідних для розвитку України законів. Ми сподівалися, що на хвилі Майданівського завзяття і натхнення народні обранці працюватимуть щиро і не озираючись на олігархів та старі управлінські стилістики минулої системи. Ми вірили, що законодавча влада стане потужним локомотивом перспективних перетворень і реформ для інших гілок влади. Ми, зрештою, вимагали на Майдані швидких і ефективних перетворень у країні.
Мусимо сьогодні з прикрістю констатувати, що зайшовши в сесійну залу Верховної Ради народні обранці перестали бути народними і зайнялися, у переважній більшості, законодавчим бізнесом і піаром.
Ми з вами великі надії покладали на новий, Майданний уряд. За три роки маємо вже третій склад урядовців, але потяг української економіки так і не зрушив з місця. Країну стрясають гучні корупційні скандали без гучних вироків, в яких фігурують розкрадання бюджету на мільярди гривень. Це про таких казав Тарас, що гірше ворога «свої діти її розпинають».
Фактично маємо  боротьбу одних олігархів з іншими за право осідлати чергові фінансові потоки.
Мусимо констатувати, що люди зі сцени Майдану, які обіцяли громаді відстоювати високі ідеали і справжні цінності українського народу, за які віддала своє життя Небесна сотня і гинуть в окопах Донбасу наші герої, не справдили наші надії. Вони виявилися нестійкими до корупційних вірусів, владних номенклатурних спокус, заманливих пропозицій олігархів і криміналітету. Вони піддалися оманливій чарівності владних крісел, загордившись тим, що нібито є вершителями долі країни і людських доль.
На цьому етапі ми висуваємо до влади  вимоги національно патріотичних сил, які викладено у Маніфесті. Ми пропонуємо не шлях перманентної констатації негативу, а програму виходу з кризи, забезпечення перемоги у війні з путінцями і внутрішніми колаборантами, швидку фінансово-економічну і соціальну стабілізацію України, в порядкування принципово нової інноваційної політики і в кінці-кінців перехід від політики руйнування національної державності до політики творення української національної ідентичності. Ми бачимо модель управління країною, що передбачає достатні повноваження нашому законодавчому органу та Президенту представляти основне джерело влади – свій народ.
У виборах народних депутатів найважливішим вважається кілька факторів, зокрема, прийняття виборчого кодексу та затвердження виборчого порогу у два відсотки.
За таких умов висуваються нові до формування і діяльності Кабінету Міністрів. Оперативність і екфективність його роботи має набути нових складових на базі цифрових технологій та функціонального управління економікою.
Перераховані вище вимоги і завдання не є вичерпними. Партія Патріот працює над комплексним вирішенням тих задач, які постають перед державою у цей важкий час. Ми готові запропонувти суспільству нове бачення перспектив. І готові прийняти участь в епіцентрі подій цього руху до справжньої дієвої цифрової демократії».

Немає коментарів:

Дописати коментар