неділю, 19 березня 2017 р.

Герой - це той хто не здався і щодня живе повноцінним життям

Світлина від Народні Герої.
Герой - це той, хто пережив найстрашніше і вистояв, хто не здався і щодня живе повноцінним життям. Григорій Миколайович Янченко - унікальна людина, яка змогла все і, навіть, трохи більше.
Колишній десантник Псковської дивізії, учасник війни в Афганістані за час визвольної війни на Сході України зібрав та передав більше 1 мільйона гривень на потреби українських військових. Дядько Гриша, як його називають близькі, побував у зоні АТО як військовий волонтер близько 40 разів. Зібрані кошти він витрачає на оптику, спец.одяг, білизну, ліки, продукти і шукає можливість придбати необхідні речі за найвигіднішою ціною, намагається економно витрачати зібране.
Григорій Янченко має обмежені фізичні можливості як інвалід-колясочник, в наслідок тяжкого уламкового поранення, яке нагадало про себе через багато років після трагічних подій “Празької весни” розвитком множинних гангрен і необхідністю ампутації обох ніг і пальців рук.
При цьому Григорій Миколайович вважає, що робить недостатньо: “Наслухаюсь як люди говорять, що війна скінчилась і думаю, що я от прокинувся на чистій постелі, над головою не свистіли снаряди, в мене є домашня їжа, а наші хлопці там мерзнуть в окопах, харчуються погано і кожну хвилину ризикують життям. Тоді оговтуюся і їду збирати гроші. А як буваю на передовій, то ентузіазму допомагати ще додається. Якби в мене була хоч одна нога, я б зробив для фронту набагато більше”.
Побажання українцям від Григорія Янченка: “Бажаю бути чесними... Це найголовніше. І везти на передову те, що ви можете відвезти і те, що необхідно бійцям”.

Немає коментарів:

Дописати коментар