суботу, 25 березня 2017 р.

Если ваш сосед писает в лифте...

Похороны Дениса Вороненкова - фото
Як вчора написав один з моїх читачів: якщо у вас в під'їзді є сусід, який постійно пісяє в ліфті, то на кого ви подумаєте, якщо вам навалять під двері?
Коли верхівка величезної країни є мафіозний клан і живе за законами омерти, коли скандали з полонієм, мельдоній, вбивством прямо біля стін Кремля видного опозиціонера, розстрілами і побиттям журналістів стають рутинною справою, простим інформаційним приводом на пару годин, то дивуватися нема чому.
Я вчора наслухався жалобного виття незаслужено звинувачених Ярославна. Добре, що попкорн не люблю, переїв б.
Розумієте, колишні наші співвітчизники, плакати треба, коли писав в ліфті. Коли преш полоній через весь світ, коли брешеш в ООН, струшуючи підробленими листами. Коли іхтамнет, а вони там є. Коли ти передаєш мавпам БУК з екіпажем і вбиваєш повний літак цивільних. І брешеш, брешеш, брешеш, брешеш ...
А потім так: ОППП! Як ви можете на нас думати?
А на кого нам думати? На рожевих поні?
Або на країну, на чолі якої стоїть колишній фсбшниками відомий своїми зв'язками з злочинними угрупованнями самого різного калібру, замішаний в торгівлю наркотиками через ленінградський порт по самі помідори, брехливий і лицемірний гешефтмастер?
Коли Ізраїль дістає своїх ворогів де б вони не були, він не говорить, що це зробили павуки з Марса. Він каже - це зробили ми! І пояснює за що. Тому, що Ізраїль знищує злочинців, а не політичних противників, інакомислячих або свідків злочинів. Йому соромитися нема чого.
   Росія ж завжди в стороні. Вірніше, це вона думає, що знаходиться в стороні. Насправді, вона в самому центрі купи лайна, яке нею ж продукувало, і з центру цієї самої купи робить всім оточуючим невинні блакитні очі.
Тільки немає вже дурнів вірити.
Сила впливу зіпсованої століттями репутації на оточуючих така, що будь-яка неприємність, що трапилася в світі, спочатку перевіряється на наявність у лаштунки російських спецслужб. Класичний приклад анекдоту про "хто всравсь? Невістка!", Тільки на цей раз невістка реально в лайні.
Досить згадати мішки з гексагеном "на навчаннях", листи Чуркіна, присипаних пилом сирійських дітей, історію про сили самооборони Криму і про шахтарів, які прикупили танки і град в військторзі. Це не смішно, панове. Це ваше обличчя. І що б ви не робили з дзеркалом, морда, яку ви йому показуєте, від цього не зміниться.
Вчорашнє вбивство тому приклад.
Я не хочу обговорювати особу вбитого. Я б його не прийняв і в країну не пустив. Але це моральні міркування. Напевно, йому було чим розплатитися за паспорт - політика брудна справа. Я не знаю, хто найняв кілера - слідство покаже чи буде непереливки. Але у мене є сусід, який обожнює писати в ліфті! Може, я й помиляюся, але він є. І він вже робив таке. І брехав.
Честь треба берегти змолоду.
Друге питання, що робити, якщо її немає?
Тому не дивуйтеся, коли про вас думають погано. Ви самі все для цього зробили.
                                                                         
Ян Валетов

Немає коментарів:

Дописати коментар