середу, 15 березня 2017 р.

«Зняли скальп і застрелили». Терорист «Біс» влаштовував українським полоненим пекло на землі

plen16022016
Завдяки наполегливості батьків українського патріота, який зник безвісти в полоні терористів, вдалося зібрати докази нелюдських тортур і страт українських полонених, які практикували в окупованій Горлівці бойовики банди російського терориста Ігоря Безлер, на прізвисько «Біс».

За зверненням Миколи Кудрявцева - батька жертви терористів, слідче управління поліції Донеччини відкрито кримінальне провадження за п. 3, 12 ч. 2 ст. 115 «Умисне вбивство» та ст. 146 «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини» КК України, повідомила прес-служба ГУ Національної поліції в Донецькій області.

Кримінальне провадження вже налічує 3 томи, проводиться колосальний обсяг роботи: поліцейські знайшли і опитали десятки людей по всій Україні, які пережили полон в окупованій Горлівці, експерти-криміналісти вивчають гігабайти відеозаписів з інтернету з допитами полонених терористами. Кожен, кого заарештовано поліцією бойовик перевіряється - чи бачив він зниклого хлопця

За кілька місяців поліцейські в результаті копіткої оперативної роботи встановили всіх, хто в той час знаходився в полоні у терориста Ігоря Безлер. До кожного за місцем проживання виїжджали спецгрупи поліції.

Окремо поліцейські відпрацьовують бойовиків, які «служили» в Горлівці. Встановлюються їх дані, прізвиська. Проводиться велика аналітична робота.

Слідчо-розшукові заходи тривають. Поліцейські перевіряють будь-які зачіпки. Зараз правоохоронці відпрацьовують версію дружини Миколи Кудрявцева, що син живий, так як є відео, на якому є людина, схожа на її сина. Відеозапис з'явилася після ймовірної дати загибелі чоловіка.

Проводиться фоноскопічна експертиза відео, знайденого в інтернеті, на якому, ймовірно, - полонений Кудрявцев. Якість запису погане, зовнішніх ознак недостатньо, щоб точно ідентифікувати особу чоловіка, якого допитують бойовики.

Син Кудрявцева потрапив в полон в липні 20014 року.

Коли на рідну землю прийшов ворог, 30-річний моряк з селища Урзуф, батько двох дітей, не замислюючись, вступив добровольцем в батальйон «Артемівськ». Хлопець встиг прослужити близько місяця, після чого був схоплений терористами.

14 липня 2014 він повертався з дому в розташування своєї частини, куди вирвався на один день побачити рідних. Чоловік їхав рейсовим автобусом в цивільному одязі. Військова форма лежала в рюкзаку. Автобус сполученням «Бердянськ-Артемівськ» був зупинений терористами поблизу Горлівки, бійця взяли в полон.

На наступний день в інтернеті з'явилося відео допиту українського військовослужбовця Безлер. Микола Дмитрович дізнався в полоненого свого сина. За своєю дитиною в лігво терористів вирушила мати. Сина вона так і не побачила, натомість жінку ледь не розстріляли.
«Єдине, що вона їм сказала:« Будьте ви всі прокляті ». Більше ми туди не зверталися, тому що з цими катами говорити марно », - каже батько патріота.

У пошуках інформації про свого сина Кудрявцев пізніше знайшов бійців, які перебували в полоні разом з ним. Вони розповіли про катівнях, так званому «НКВД», де полонених катували і стратили. У цьому брали участь три людини - двоє чоловіків і жінка, яка, за попередньою інформацією, є лікарем-патологоанатомом.

«Колишні полонені розповіли, як мили кров, виносили з катівні в пакетах чоловічі кінцівки, інші частини тіла, як кидали убитих в озеро. За їхньою інформацією, моєму синові просвердлили ноги і руки, зняли скальп та потім застрелили його. Щодня в «НКВД» розстрілювали 10-20 чоловік. Я хочу, щоб Безлер притягли до відповідальності, щоб його віддали під суд, щоб він відповів за сотні убитих, - каже невтішний батько.

У листопаді минулого року Ігорю Безлер 1965 року народження, який вже перебував у розшуку за ст. 258 «Терористичний акт» КК України, оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених п. 3, 12 ч. 2 ст. 115 «Умисне вбивство» Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання аж до довічного ув'язнення.

«Територія скоєння злочину досі перебуває під контролем терористів. З огляду на презумпцію невинуватості, вчинення злочину необхідно довести документально. Виїхати на місце, опитати свідків, які перебувають там - поки неможливо. Але, незважаючи на всі труднощі, Ігор Безлер оголошений в розшук за злочини общеуголовногохарактера - за вчинення умисного вбивства за попередньою змовою групою осіб. Конкретне злочин, за яке злочинець повинен понести покарання. Адже злочин без покарання - неможливо, - підкреслив начальник ГУ НП в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

У грудні 2015 року польський депутат Малгожата Госевська оприлюднила доповідь «Російські військові злочини в Східній Україні в 2014 році», який стане підмогою для міжнародного кримінального суду в Гаазі.

Нагадаємо, раніше управління Верховного комісара ООН з прав людини оприлюднив доповідь, в якій говориться про випадки позасудових страт мирних жителів членами незаконних збройних формувань «ДНР» і «ЛНР».

Також в документі також зафіксовані факти не тільки масових вбивств мирного населення, але і викрадення людей, тортур, сексуального насильства, примусового (рабської) праці та вимагання грошей у звичайних громадян.

Немає коментарів:

Дописати коментар