вівторок, 21 березня 2017 р.

У Каневі відбудеться виставка “вишитих” Шевченків

У п’ятницю, 24 березня ц.р., в Канівському музеї народно-декоративного мистецтва відбудеться презентація унікального культурно-мистецького проекту «Образ і слово Кобзаря у вишивці». Початок заходу о 13-00 год. Повідомляють у канівській міській раді.
Започаткували проект з нагоди відзначення 203-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря 9 березня ц.р. у Полтаві.
Проект передбачає створення унікальної виставки із вишитих портретів і афоризмів Тараса Шевченка, які зібрав і переклав на вишивку великий майстер народної творчості Григорій Кисіль.
Ця ідея згуртувала близько 70 майстрів з різних куточків Полтавщини і Канева, які протягом року мають вишити 70 робіт. З Канева до проекту долучиться сім мисткинь: Віра Носенко, Валентина Учень, Оксана Золотницька, Валентина Нікітенко, Наталія Капустян, Людмила Ярошенко і навіть чоловік Василь Ярошенко.
Дочка Григорія Кисіля Ірина вишиє для виставки й портер самого майстра, автора, розробника схем, заслуженого майстра народної творчості України Григорія Кисіля.
Вишитий альбом буде представлений на виставках в різних куточках України, а кінцевим пунктом маршруту експозиції буде Канів – музей Тараса Шевченка.

Немає коментарів:

Дописати коментар