вівторок, 21 березня 2017 р.

"Легіон Свободи" вимагає скасувати політичний вирок "кіборгу" Геннадію Дуброву

                      "Легіон Свободи" вимагає скасувати політичний вирок "кіборгу" Геннадію Дуброву
Всеукраїнська спілка ветеранів АТО "Легіон Свободи" висловлює рішучий протест проти вироку суду щодо нашого побратима, добровольця, учасника боїв за Донецький аеропорт, захисника Конституції Геннадія Дуброва.
Геннадій Дубров із початком російсько-української війни пішов добровольцем на фронт, самовіддано боровся за Україну в складі ОДЧ "Карпатська Січ" із позивним "Бізон", брав участь у обороні держави в найскладніший етап війни. В кінці 2014 року, у найгарячіший період оборони Донецького аеропорту, коли там було справжнє пекло і щодня гинули найкращі, коли вже ані у ЗСУ, ані МВС чи Нацгвардії не вистачало бійців, аби забезпечити підкріплення ДАП ‒ не будучи оформленим у будь-який офіційний підрозділ (і, відповідно, у разі смерті або каліцтва не міг розраховувати на соціальні виплати для себе та своєї сім'ї) Геннадій виявив бажання заступити на бойове чергування.
У боях проявляв себе геройськи, витримавши усі випробування й тільки долею випадку не потрапив у ту ротацію, коли аеропорт захопив ворог, а всі оборонці загинули. Але й після цього "Бізон" брав активну участь у обороні державних кордонів ‒ без жодних виплат та гарантій із боку держави.
Якщо зрідка траплялося відпочити ‒ брав участь у політичному житті, зокрема і в акції протесту біля Верховної Ради України як захисник Конституції 31 серпня 2015 року. Саме того дня парламент у таємному режимі протягнув у першому читанні закон про особливий статус окупованих територій, що передбачає фактичну здачу Донбасу окупантам.
Коли під час пікетування "правоохоронці", які стерегли ВРУ, брутально розтоптали та порвали портрети наших бойових загиблих у війні побратимів ‒ Геннадій природньо обурився й намагався протистояти цьому акту вандалізму. За це й отримав "подяку" держави ‒ кримінальне переслідування. Він не мав, як Насіров, 100 мільйонів, щоби заплатити заставу, й 9 місяців відсидів у СІЗО. Не мав грошей, щоби підкуповувати суддів, та й не хотів цього робити. І ось ‒ отримав 6 років реального терміну. Чи за таку державу він воював?..
Сьогоднішня влада працює вчорашніми методами й схемами. Президент та його провладна більшість вважають найбільшою загрозою не Москву з її імперськими загарбницькими амбіціями, а українських добровольців та націоналістів. Політичні переслідування та репресії за останні три роки прокотилися цілою країною. Десятки патріотів сидять у СІЗО та по тюрмах. Справи, які їм намагаються "пришити", мають яскраве політичне забарвлення. Водночас є ціла низка показових справ, коли справжніх корупціонерів та злочинців відпускають на волю. Зокрема й тих, хто керував вбивствами Небесної сотні, хто організовував сепаратистські шабаші та підтримував окупантів.
Хочемо, аби влада, що працює за сценаріями Януковича, пам'ятала, як закінчилися ті сценарії.
Ми, військові, українські добровольці, які з перших днів російської агресії пішли захищати східні кордони нашої держави, як ніхто знаємо ціну миру в ній. Ми усвідомлюємо необхідність правової держави та справедливої судової системи в Україні в рази більше, аніж ті, хто впродовж війни відсиджувались у провладних кабінетах. Українські добровольці готові відповідати за свої вчинки, якщо вони могли нашкодити цій державі, але лише після того, як за свої злочини відповість кожен корупціонер ‒наприклад, той депутат Чмирь (ініціатор кримінального переслідування "Бізона"), що в нетверезому стані вчинив ДТП, намагався відкупитися й досі не є покараний. Коли відповість кожен чиновник, який своїми діями обкрадає мільйони українців, кожен голова ради й адміністрації, який є частиною злочинних схем, що поповнюють владне корито!
Заявляємо, що "Легіон Свободи" не збирається залишати свого побратима у біді. В його долі є і наша відповідальність, як і відповідальність всього суспільства та держави у першу чергу. Державні інституції самоусунулися від допомоги таким людям, як "Бізон". Їх взагалі стараються не бачити, не чути, не розуміти. Таких людей цей режим розглядає як загрозу своєму існуванню Але таких, як він ‒ десятки тисяч. Тих, хто жертовно пішов воювати не за бариг при владі, а за свої ідеали ‒ державу, націю, свободу й гідність. І відстояти їхні права, допомогти їм у складній ситуації ‒ наш обов'язок.
Ми оголошуємо про початок протестних акцій у підтримку нашого побратима. Попереду ‒ апеляція в Миколаєві, яка може скасувати, а може й підтвердити вирок. Закликаємо всіх побратимів по зброї, українських добровольців, комбатантів московсько-української війни стати на захист "Бізона". Один за всіх ‒ і всі за одного!
Слава Україні!
Прес-служба "Легіону Свободи"

Немає коментарів:

Дописати коментар