понеділок, 20 березня 2017 р.

Заради землі для шполянських АТОвців довелось судитися


Згідно з Законом «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», земельні ділянки безкоштовно надають у власність військовослужбовцям Збройних сил та інших військових формувань, співробітникам Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки, які захищають нашу державу на Сході країни. Та ініціатива забезпечити бійців АТО землею іноді набуває скандального відтінку.
Про те, як в Сигнаївці Шполянського району вирішують питання надання земельних ділянок, в тому числі й учасникам АТО та членам їхніх родин, розповідає “Шполянським вістям” сільський голова Сергій Ошовський:
“Питання виділення землі в нашому селі, як і подекуди в інших населених пунктах, останнім часом набуває гостроти.
В Сигнаївці сільською радою наділено за межами села понад півтори сотні земельних ділянок, кожна розміром від 25 соток. Також гостро постало питання виділення землі учасникам антитерористичної операції. Зокрема в нашому селі на землю свого часу претендували немісцеві учасники АТО.
Та, на переконання сільської ради і депутатського корпусу села, першочергово має виділятися земля АТОвцям – уродженцям Сигнаївки чи тим, хто трудиться тут. У позаминулому році сільська рада навіть кілька судів пройшла, аби відстояти це право. Я протягом трьох місяців виїздив по судах, аби наші учасники АТО першочергово змогли отримати земельні ділянки. Частина учасників бойових дій землю у розмірі 2 гектари отримали, понад два десятки комплектів технічної документації знаходяться в стадії розробки.
Двом учасникам АТО землі в розмірі два гектари для кожного в межах Сигнаївської сільської ради не вистачило, але завдяки співпраці з ТОВ «Шпола-Агро Індустрі» питання надання земельних ділянок цим людям погоджено і ділянки колишнім військовим нададуть в інших населених пунктах, де товариство орендує землю”.

Немає коментарів:

Дописати коментар