середу, 22 березня 2017 р.

З'явилися дані про кількість загиблих при вчорашньому пориві російської військової колони

                        
«Русские» зазнали великих втрат під Донецьком
Блог Олега Ярчука опублікував подробиці того, що сталося під Донецьком 21 березня, коли після підриву фугасу постраждала колона російської техніки. За уточненими даними, загинули 83 військовослужбовців 46-ій Грозненської окремої бригади оперативного призначення ВВ МВС РФ. Причому такі втрати стали наслідком недбалості керівництва підрозділу.
   Особовий склад підрозділу перевозили в 4-х напівпричепів машинах. Крім них, в колоні слідував броньовик і дві машини з боєкомплектами для артилерії. Бронеавтомобіль у своєму розпорядженні систему радіоелектронної протидії керованим по радіо фугас. За годину до проходження колони по цій дорозі їхав в.о. командира підрозділів 46-ї оброни, і нічого підозрілого не виявив, при цьому сам він нібито не давав згоди, щоб разом з бійцями везли снаряди.
   За оцінкою росіян, потужність фугасу становила 30-35 кг в тротиловому еквіваленті. При цьому він ще додатково був оснащений металевими кульками, які збільшили вражаючу дію. Так ось, після вибуху і детонації уцілів лише броньовик, який перебував попереду колони. Вибуховою хвилею його викинуло в кювет. Мабуть, комусь із уцілілих вдалося відправити повідомлення про напад, поки пострілом з гранатомета і ця техніка не була знищена.
   З огляду на кількість загиблих і явні промахи керівництва підрозділу, росіяни намагаються не допустити розголошення цього факту. При цьому в.о. командира бригади затриманий співробітниками ФСБ. А в.о. начальника штабу, який знаходився в колоні, загинув.

Немає коментарів:

Дописати коментар