понеділок, 20 березня 2017 р.

Росія і Індія призупинили роботу над літаком Іл-214

                        
Росія і Індія призупинили процес спільної роботи над проектом багатоцільового транспортного літака Іл-214, який, як очікувалося, замінить в російських та індійських військах застарілі літаки Ан-12.
Як заявив під час своєї поїздки до Індії представник Росії Денис Мантуров, за п’ять років роботи над проектом так і не було знайдено рішення, "якій стороні було б вигідно в подальшому реалізовувати проект".
За словами Мантурова, припинення проекту не означає припинення співпраці російських компаній з індійськими - вони просто переключаться на інші, більш перспективні спільні проекти. Міністр не уточнив, про які саме проекти йдеться.
Над створенням літака працювали авіакомплекс імені Ільюшина, НПК "Іркут" і індійська компанія Hindustan Aeronautics. Генеральний директор авіакомплексу імені Ільюшина раніше вже заявив, що компанія продовжить роботу над літаком в ініціативному порядку.
Розробка Іл-214 почалася в 2000 році. У 2007 році Індія підписала договір, згідно з яким вона візьме участь в розробці літака, а в 2010 році був підписаний договір про створення для цього спільного підприємства.
Очікувалося, що Іл-214 зможе приймати на борт близько 80% існуючих видів озброєнь і техніки, а його вантажопідйомність складе близько 20 тонн. Літак повинен був бути придатний для використання на високогірних аеродромах з ґрунтовим покриттям.
Однак в підсумку прототип літака досі не розроблений, існує лише його макет. В минулому році Індія підписала договір про спільну розробку схожого літака з українською корпорацією «Антонов», у якої вже є літаючий прототип транспортника Ан-178.

Немає коментарів:

Дописати коментар