суботу, 18 березня 2017 р.

Керівник управління Черкаської міськради створив “банду” і вкрав з бюджету мільйон гривень

У середу, 15.03.2017, прокуратурою області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 3 членів злочинного угруповання за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191,    ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно, в особливо великих розмірах, організованою групою), ч. 2, ч. 3, ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Про це повідомляє прокуратура Черкаської області.
Досудовим розслідуванням встановлено, що члени злочинної групи у складі: організатора – керівника одного з управлінь Черкаської міської ради та двох пособників – фізичних осіб – підприємців, маючи на меті особисте збагачення, розробили злочинну схему заволодіння бюджетними коштами шляхом підписання та затвердження печаткою ФОП офіційних документів про виконання робіт по ремонту зливової каналізації у місті Черкаси. У подальшому документи передавалися до Головного управління державної казначейської служби у Черкаській області, після чого кошти перераховувались на рахунки одного з підприємців.
У результаті реалізації вказаної схеми зазначені вище особи у період з липня 2014 року до грудня 2015 року привласнили бюджетні кошти в загальній сумі майже 885 тис. грн., внаслідок чого державі завдано збитки в особливо великих розмірах.
Нагадаємо, діяльність організованої групи припинена працівниками прокуратури області спільно з працівниками Головного управління Національної поліції в Черкаській області та оперативними працівниками Управління захисту економіки в Черкаській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.
Прокуратура області наполягала на обранні стосовно фізичної особи – підприємця та посадовця органу місцевого самоврядування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, але Придніпровським районним судом м. Черкаси підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді застави та домашнього арешту відповідно, іншому приватному підприємцю – особисте зобов’язання. Вказані рішення, а також ухвала слідчого судді про відмову у відстороненні начальника управління від посади оскаржувалися прокуратурою до апеляційного суду Черкаської області.
Довідково: за вчинене зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Немає коментарів:

Дописати коментар