середу, 15 березня 2017 р.

На Черкащині відбулися патріотичні флешмоби до Дня українського добровольця

У рамках заходів з відзначення Дня українського добровольця у навчальних закладах області одночасно о 14:00 годині відбулися патріотичні флешмоби серед учнівської молоді та педагогічних працівників, до яких долучилися понад 15 тисяч осіб. До участі у патріотичних акціях були запрошені добровольці-учасники АТО, волонтери, представники громадських організацій, батьки та мешканці міст та сіл.
Як повідомляють в управлінні освіти і науки Черкаської ОДА, окрім цього освітяни долучилися до покладання квітів до пам’ятних знаків, присвячених Героям Небесної Сотні, учасникам АТО.
У навчальних закладах для учнів проведені виховні години, години спілкування, уроки мужності за участю членів добровольчих формувань та учасників Революції Гідності.
У шкільних бібліотеках створені тематичні виставки літератури, фотоматеріалів та публікацій про масові акції громадського протесту в Україні, що відбувалися у листопаді 2013 року – лютому 2014 року, та про участь в них добровольчих формувань. У шкільних музеях оновлено тематичні експозиції, присвячені пам’яті Героїв Небесної Сотні, героїв АТО. Водночас проведені виставки дитячих творчих робіт, творів, віршів, малюнків і фото, присвячених воїнам-добровольцям.
Шкільні волонтерські загони також не лишилися осторонь відзначення Дня українського добровольця. Цього дня вони відвідали родини загиблих учасників Революції Гідності та АТО. Організовано роботу щодо впорядкування пам’ятних місць, пов’язаних із подіями Революції Гідності, присвячених борцям за незалежність України та воїнам, полеглим у боях за свободу та територіальну цілісність України під час антитерористичної операції у Донецькій і Луганській областях.
Віднині традиція вшанування подвигу українських добровольців є однією з основ, на якій будуть зростати і гартуватися нові покоління вільних українців. Рішення Верховної Ради навіки закарбувало героїзм українських лицарів.

Немає коментарів:

Дописати коментар