пʼятницю, 10 березня 2017 р.

«Шевченкове слово і пісня» пролунали в ЧНУ у день уродин Кобзаря


Свій літературно-музичний проект презентували 9 березня у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького заслужена артистка України Наталія Мамалига, актор Юрій Прокопчук і їхні друзі.
«Ну що б, здавалося, слова... 
     Слова та голос — більш нічого.

     А серце б’ється — ожива,
 
     Як їх почує!..
     Знать, од
     Бога
І голос той,і ті слова     Ідуть меж люди!..»                       
                  Т. Шевченко
Під таким епіграфом розпочалася літературно-музична композиція «Шевченкове слово і пісня», яку представили для студентів, викладачів та гостей університету черкаські артисти за підтримки ректорату, профкому та кафедри української літератури та компаративістики навчально-наукового інституту української філології та соціальних комунікацій.
Музичні твори виконували: артист, режисер Юрко Прокопчук, студентка Черкаського державного бізнес-коледжу Богдана Прокопчук, тріо бандуристок «Сестри Мамалиги» — Олена Ющенко, Лариса Веселова та Наталка Мамалига.
Поетичне слово прозвучало у виконанні лауреатів Всеукраїнського конкурсу читців імені Т. Шевченка — студента магістратури Василя Дунаєвського та випускників університету Людмили Шліхти й Ярослава Литвина.
Завідувач кафедри української літератури та компаративістики, професор Володимир Поліщук зазначив, що пам'ять про Тараса Шевченка незнищенна й саме навчальний заклад, який вже понад 95 років займається освітньою діяльністю в Шевченковому краї, відчуває особливу відповідальність за вивчення спадщини свого видатного земляка. На його думку, такі мистецькі заходи сприяють популяризації творчості великого Українця. 
010
02
005
88
212
009
008
Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького
Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Немає коментарів:

Дописати коментар