пʼятницю, 3 березня 2017 р.

Рідна абетка: в Україні дизайнерка створила найукраїномовнішу абетку-читанку для дітей


"Я мріяла про книжку, де літери будуть пов'язані з глибоким змістом, справді, українську; книжку, через яку я зможу навчати своїх дітей. Так народилася ця абетка-читанка, сповнена мого відчуття і бачення України. Моя Україна різна: святкова та повсякденна, традиційна й сучасна. Усю любов до своєї країни я вклала до цієї абетки й сподіваюся, ви відчуєте це також...".

Юлія Сирих, автор проекту "Рідна абетка"

Одного разу мама двох дітей Юлія Сирих, дизайнер за діяльністю й творча особистість за покликанням, вирішила створити абетку, яка відображала б саме сутність українського слова, української мови. Місія книги проста і велична – стати першим і найбільш якісним путівником для діток, які саме навчаються читати. Через ресурс спільнокошту Юлія разом з командою однодумців зібрала необхідну суму на друк абетки. Завдяки небайдужим доброчинцям книга потрапила до дитячих будинків, бібліотек, дитячих відділень у лікарнях й інших дитячих закладів у невеликих містах і селах. Тепер у планах дизайнерки – створити мобільний додаток "Рідна абетка".


"Рідна абетка" – вільна книжка, доступна кожному. Виконана у мінімалістичному стилі, максимально адаптована для розуміння дитиною, з нею ваша малеча знайомитиметься з українськими приказками, прислів’ями, загадками та віршиками. Авторка повідомляє також, що кожен представник навчального закладу зможе отримати копію абетки, якщо звернеться безпосередньо до неї. Також на сайті книги доступні відео, розмальовки, постер і картки за мотивами ілюстрацій книжки. До слова, відео про "Рідну абетку" Юлія Сирих створила у співпраці зі ще однією талановитою матусею Христиною Дикун (посилання на YouTube канал Христини).


Немає коментарів:

Дописати коментар