суботу, 25 березня 2017 р.

"Нагороди душогуба"

Українське законодавство офіційно засуджує комуністичний режим. Водночас засуджувати не означає судити. Жодного судового процесу над організаторами репресій, які тривали аж до 1991 року так і не було проведено. Україна, у цьому плані, пішла шляхом країн СНД. Злочини, які не мають терміну давності - вбивства, тортури, у нас прийнято не згадувати. У Європі, наприклад, підхід до цього питання кардинально відрізняється: Міжнародний Трибунал щодо колишньої Югославії, Нюрнберг і тд. Західний світ чітко усвідомив - безкарність породжує безчинства.
Фото з архівної справи, вбитий Стекляром Ніл Хасевич та інші учасники ОУН
Раніше Національний Центр Правозахисту писав про те як Борис Стекляр вбив художника Ніла Хасевича та виставив його тіло на огляд для залякування мирних мешканців.
У цій статті ми продовжимо ґрунтовно розбирати особу Стекляра, підтверджуючи наші слова документами.
«Наша беда это вижившие националисты…»

Так закінчує інтерв'ю російському виданню «Япомню», колишній кедебіст Борис Стекляр. Під терміном «вижившие националисты» він, очевидно, має на увазі бійців ОУН-УПА (визнані борцями за волю України законом № 2538-1 від 06.04.2015).

Станом на сьогодні Україна гарантує пільги таким як Стекляр.

Головне управління розвідки України схвально оцінює Бориса Стекляра, військово-чекістські операції по знищенню українського підпілля називає «складними справами», які «довелося розплутувати» колишньому полковнику КГБ.
Стекляр праворуч. Сайт ГУР
Людину, яка причетна до знищення українського художника-графіка Ніла Хасевича, українська влада заохочувала не раз. На грудях Бориса Стекляра помітний Орден Богдана Хмельницького, яким нагороджують за особливі заслуги у захисті України.
Хтось дорікне, що це відбувалося під час правління «злочинної банди», але в час, коли триває нова війна за українську державність, Рівненське Управління СБУ ініціює нагородження Бориса Стекляра медаллю «За заслуги».
«Спілка ветеранів та працівників силових структур України «ЗВИТЯГА»
Насправді Борис Стекляр має не один орден. З восьми наявних, три з них отримав під час Другої світової війни. Виникає питання, за що отримав інші?

«Ликвидация Зота-Хасевича - лишь один из множества эпизодов у многолетней боевой работе полковника Стекляра» - писав у книжці «Со щитом и мечом» Теодор Гладков.

Ця та інша інформація про його ліквідаційні завдання має знаходитися в особовій справі, яку нам ще повністю не надали для ознайомлення.
Сам Стекляр спільно зі СБУ намагається всіляко перешкодити розсекреченню цих матеріалів. Мотивацію першого зрозуміти нескладно. Чому ж сучасне СБУ протидіє розкриттю архівів? Справа в тому, що колишні працівники КГБ та донощики нині займають державні посади, а значить розкриття справи одного кагебіста проллє світло на інших. Також сильний вплив на світогляд та дії наших спецслужб досі має Росія.

Будуючи українське громадянське суспільство ми маємо повертатися в минуле, розслідувати чисельні злочини та притягати до відповідальності винних.

Національний Центр Правозахисту буде надалі ознайомлювати вас зі справою Стекляра. Ми покажемо вам його життя, доб'ємося оприлюднення засекречених архівів. А потім - доведемо справу до суду. Адже злочини проти людства - не мають терміну давності. Злочинці будуть покарані згідно закону України.

Ми відповідаємо за свої слова.

Слідкуйте, далі буде.

Немає коментарів:

Дописати коментар