суботу, 18 березня 2017 р.

Сенатор США Джон Кеннеді запропонував заморозити особисті активи Путіна


У США банківський комітет Сенату провів слухання, на яких оцінювалася ефективність антиросійських санкцій.

У підсумку зійшлися на тому, що санкції торкнулися дуже великий спектр російських компаній, які належать людям з санкцій списків. Вони досить серйозно постраждали. Однак, в цілому економіка РФ як і раніше залишається досить потужною і Кремлю вистачає ресурсів на кібервійни, пропагандистські кампанії по всьому світу і навіть на участь у війні в Сирії.

Що стосується контрсанкцій Росії щодо західних країн, то вони завдали останнім незначний збиток, який оцінюється в 0.2% їхніх економік.

При цьому в питанні, як поступати з Росією далі, щоб змусити її припинити агресію по всьому світу, в комітеті Сенату поки не визначилися.

Звучала пропозиція ввести санкції особисто проти Путіна, заморозивши його активи. З такою пропозицією, як повідомляє Голос Америки, виступив сенатор з символічним прізвищем Джон Кеннеді.

На це експерт Центру нової американської безпеки Елізабет Розенберг зазначила, що влада США здатні точно виявити активи Путіна і заарештувати їх, але аналіз показує, що такий крок може обернутися катастрофою на фінансових ринках Європи і боляче вдарити по банкам США. Справа в тому, що гроші, які виведені Путіним і його близьким оточенням з Росії та інвестовані в нерухомість в США, дуже величезні.

Загалом, поки ні про що не домовилися. Тому проти Росії будуть зберігатися вже введені санкції. Поки вона не покине Донбас і не поверне Україні Крим.

Немає коментарів:

Дописати коментар