середу, 15 березня 2017 р.

На Черкащині продовжують зростати ціни на продукти


Індекс споживчих цін у лютому 2017-го на Черкащині, порівняно до попереднього місяця, становив 101,3%. Про це повідомляє Головне управління статистики у Черкаській області.
На споживчому ринку в лютому ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,8%. Найбільше (на 6,6%) подорожчали фрукти та цукор. На 4,1–1,1% підвищилися ціни на овочі, молоко та молочні продукти, маргарин, хліб, продукти переробки зернових, м’ясо та м’ясопродукти, рис, масло, макаронні вироби, рибу та продукти з риби, соняшникову олію. Водночас суттєво (на 18%) подешевшали яйця.
Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 1%, у т.ч. тютюнові вироби – на 2%, алкогольні напої – на 0,4%.
Одяг і взуття подешевшали на 2,9%, зокрема, взуття – на 5%, одяг – на 1,6%.
Зростання цін у сфері охорони здоров’я на 1% відбулося перш за все за рахунок підвищення цін на послуги лікарень на 6,6% та амбулаторні послуги – на 2,4%.
Підвищення цін на транспорт у цілому на 2,6% спричинено в основному подорожчанням проїзду в автодорожньому пасажирському транспорті на 9,3%. Ціни на паливо та мастила зросли на 1,7%. Разом з тим, відбулося здешевлення перевезень залізничним пасажирським транспортом на 2,2%.


Різні  товари  та  послуги  стали  дорожчими  на  3,9%,  із  них  ритуальні  послуги – на 14,3%, перукарні та заклади по особистому догляду – на 7,1%.

Немає коментарів:

Дописати коментар