вівторок, 27 червня 2017 р.

Росія роздасть паспорти всім охочим, що народилися в СРСР

Громадянство Росії отримають всі бажаючі, які народилися в СРСР. Тепер їм не знадобиться документальне підтвердження про відмову від підданства іншої держави, пише «Комсомольська правда».  Згідно з інформацією видання, комітет Держдуми у справах національностей схвалив законопроект, який спрощує отримання російського громадянства для носіїв російської мови. Документ передбачає внесення поправок до законів «Про громадянство Російської Федерації» і «Про правове становище іноземних громадян у РФ».   У пояснювальній записці до нього зазначається, що він розроблений відповідно до доручення президента Володимира Путіна. Законодавці запропонували віднести до категорії «носіїв російської мови» громадян, які народилися на території колишньої Російської імперії чи СРСР, а також тих, «хто має родичів по прямій висхідній лінії, які народилися в Росії».   Більш того, передбачається, що вони зможуть отримати посвідку на проживання без документального підтвердження про відмову від громадянства іншої держави. Саме наявність цього пункту дозволяло чиновникам буквально знущатися над охочими отримати громадянство Росії і служило частим відмовою.
Проект був внесений 30 грудня 2016 року відразу заступником голови комітету у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Костянтин Затулін («Єдина Росія»). Пізніше до нього приєдналися єдинороси Артем Турів, Наталя Поклонська і Умахан Умаханов.
                                       
Найближчим часом законопроект буде розглянутий іншими думськими комітетами, а потім поставлений на голосування в Держдумі. Судячи з того, хто його розробляв, ймовірність його прийняття практично стовідсоткова!

Немає коментарів:

Дописати коментар